UUSIMMAT

Netflix antoi Guillermo del Toron Pinokkio-elokuvalle julkaisupäivän

07.11.2018 21:00 | Muropaketin toimitus

Sekä Guillermo del Toron ohjaama Pinokkio että Henry Selickin uusi stop-motion-animaatio julkaistaan Netflixissä vuonna 2021.

Guillermo del Toron intohimoprojektina tunnettu Pinokkio on saanut Netflixillä Colliderin mukaan julkaisupäivän – tai ainakin julkaisuvuoden. Stop-motion-tekniikalla toteutettu animaatio julkaistaan striimipalvelussa vuonna 2021.

Samana vuonna Netflixillä julkaistaan myös Henry Selickin (Painajainen ennen joulua, Coraline) paluu ohjaajan tehtäviin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Selickin animaatioelokuva on nimeltään Wendell & Wild.

Selick on konkari stop-motion-animaation parissa, mutta del Torolle Pinokkio on ensimmäinen animaatioelokuvan ohjaus. Del Toron Pinokkion kerrotaan sijoittuvan tarinallisesti 1930-luvun Italiaan. Animaation tuotantoon osallistuu myös muun muassa The Jim Henson Company.

Wendell & Wild on puolestaan Selickin ja Jordan Peelen (Get Out) käsikirjoittama tarina kahdesta demoniveljeksestä, jotka pakenevat alamaailmasta ja löytävät itsensä kaupungista, jossa työskentelee demonien metsästäjä.