Netflixin paljasti lisää tietoa tulevasta salasanauudistuksesta – “Teemme tämän niin, että palvelun käyttäjät voivat seistä sen takana”

23.04.2021 18:00 | Muropaketin toimitus

Netflix haluaa ihmisten maksavan palvelun käytöstä ja salasanojen lainaajat kuriin.

Uuden tutkimuksen mukaan jopa 26 % amerikkalaisista kertoo jakavansa Netflix-salasanansa jonkun toisen kanssa. Tästä aiheutuu Netflixille valtavat tappiot, minkä vuoksi suoratoistojätti on ilmoittanut laittavansa lainaajat kuriin.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings kuitenkin kertoo Varietyn uutisen mukaan, ettei uudistusta tehdä aggressiivisella tavalla.

“Testaamme monenlaisia tapoja, mutta emme halua tehdä mitään sellaista, mistä käyttäjille tulee olo, että tiukennamme ruuveja”, Hastings kommentoi. “Sen pitää tuntua siltä, että siinä on järkeä, jotta käyttäjät ymmärtävät.”

Uutisen mukaan Netflixin kasvu on hiljentynyt ja alkuvuoden aikana uusia asiakkaita on saatu odotetun kuuden miljoonan sijaan vain neljä. Toisten siivellä elävien käyttäjien kääntäminen maksaviksi asiakkaiksi tulee siis tulevaisuudessa entistä tärkeämmäksi.

Toistaiseksi Netflix kuitenkin jatkaa markkinajohtajana. Toimitusjohtajan mukaan suurimmat kilpailijat ovat tavallinen televisio ja YouTube. Huikean kasvuspurtin ottanut Disney+ on hänen mukaansa edelleen selkeästi näitä kahta pienempi kilpailija.