“Olin henkisesti ja fyysisesti ihan lopussa” – Ohjaaja Chris Columbus kertoi, miksi jätti Harry Potter -elokuvat

12.11.2021 19:30 | Muropaketin toimitus

Ensimmäinen Chris Columbuksen ohjaama Harry Potter -elokuva Viisasten kivi täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Harry Potter ja viisasten kivi -elokuva julkaistiin marraskuussa 2001 eli se täyttää tänä vuonna peräti 20 vuotta. Elokuvan ohjasi Chris Columbus, joka vastasi myös seuraavan Potter-seikkailun ohjauksesta, minkä jälkeen antoi viestikapulan eteenpäin Alfonso Cuarónille.

The Hollywood Reporterin haastattelussa Columbus muistelee 20 vuoden takaista aikaa Potter-elokuvien kimpussa.

Ohjaaja kertoo tehneensä valtavasti töitä, jossa saisi tehtyä rakastetuista Potter-tarinoista elokuvina yhtä hyviä. Alun perin hän suunnitteli ohjaavansa kaikki J.K. Rowlingin kirjoista tehtävät elokuvat, mutta päätyi jättämään projektin Salaisuuksien kammion jälkeen. Hän kertoo olleensa niin väsynyt, ettei pystynyt kunnolla edes puhumaan ja tunsi olevansa “henkisesti ja fyysisesti lopussa”.

“En nähnyt lapsiani, jotka olivat tuolloin nuoria. En ehtinyt syömään heidän kanssaan päivällistä. Ajattelin, etten voi tehdä tätä kuutta, seitsemää vuotta lisää. Lapseni kasvavat aikuiseksi, enkä ehdi tutustua heihin”, Columbus kertoo.

Kun Alfonso Cuarón astui ohjaajaksi Azkabanin vangissa, Columbus jättäytyi tuottajan rooliin. “Näin minun ei tarvinnut olla paikalla koko aikaa”, hän kertoo.

Nyt Columbus olisi valmis palaamaan Potter-maailmaan ja hän kertoo olevansa kiinnostunut tekemään elokuvan Harry Potter ja Kirottu lapsi -näytelmästä.