UUSIMMAT

Pohjois-Euroopan halutuin elokuvapalkinto on jaettu – arvo noin 47 000 euroa

30.10.2019 12:29 | Muropaketin toimitus

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2019 elokuvapalkinnon saa tanskalaiselokuva Queen of Hearts.

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2019 elokuvapalkinto myönnettiin upealle tanskalaiselle Queen of Hearts -elokuvalle, jonka on ohjannut May el-Toukhy. Sen käsikirjoituksen ovat tehneet May el-Toukhy ja Maren Louise Käehne, ja tuotannosta vastaavat Caroline Blanco ja René Ezra. Tieto julkistettiin myöhään tiistai-iltana Pohjoismaiden neuvoston palkintojenjakotilaisuudessa Tukholman Konserttitalossa.

Mukavan häiriintynyt K18-ikärajan saanut elokuva esitettiin Suomessa syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -leffafestareilla. Queen of Heartsissa Juristi Anne (Trine Dyrholm) ja lääkäri Peter (Magnus Krepper) ottavat skandinaavisen puhdaslinjaiseen kotiinsa teini-ikäisen pojan Peterin edellisestä liitosta. Hankalissa oloissa Ruotsissa kasvanut Gustav (Gustav Lindh) suhtautuu muuttoon ja etäisen isänsä perheeseen epäillen ja uhmaten. Pian äitipuoli Anne ja huolenpitoa kaipaava Gustav löytävät kuitenkin yllättävän yhteisen sävelen: kielletty seksisuhde johtaa myrkylliseen salailun kierteeseen.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto on yksi halutuimmista ja tärkeimmistä Pohjois-Euroopan elokuvapalkinnoista, jonka arvo on 350 000 Tanskan kruunua, eli noin 47 000 euron. Summa jaetaan tasan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken.

Queen of Hearts sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaalilla 2019, jossa se voitti yleisöpalkinnon, jota seurasi The Dragon Award Göteborgin kansainvälisellä elokuvajuhlilla. Elokuva on viime aikoina saanut paljon tunnustusta sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Queen of Hearts ei tällä hetkellä ole tulossa Suomessa laajempaan levitykseen, mutta veikkaamme ja toivomme asian muuttuvan tämän palkinnon voiton myötä.