Uusimmat

Prometheus- ja Gravity -leffojen tehosteita tehnyt suunnittelija johtaa nyt videopelin kehitystä Suomessa

13.04.2018 07:03 Muropaketin toimitus

Pian ilmestyvän kotimaisen Downward Spiral: Horus Station -videopelin kehitystä johtaa Greg Louden, joka on ollut mukana tekemässä tehosteita useisiin Hollywood-elokuviin.

Muropaketti pääsi hiljattain testaamaan ennakkoon pian ilmestyvää, helsinkiläisen 3rd Eye Studiosin videopeliä Downward Spiral: Horus Station, sekä haastattelemaan pelin kehittäjiä. Samalla selvisi, että pelin pääsuunnittelijana onkin konkari, joka on ollut mukana myös useissa Hollywood-elokuvien tuotannoissa.

Haastattelemamme suunnittelija Greg Louden on toiminut visual effects -suunnittelijana esimerkiksi Sucker Punchin (2011), Prometheuksen (2012) ja Gravityn (2013) parissa. Vaikka Louden on tyytyväinen uraansa Hollywood-elokuvissa, on pienen pelistudion toiminnassa paremmatkin puolensa.

”Kyse on luovuudesta”, Louden kuvailee. ”Mitä enemmän ihmisiä on mukana, sitä vähemmän tilaa kullakin yksilöllä on olla luovia. Horus Stationia tehdessä kaikki pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen. Kaikki pääsevät lisäämään omat ideansa ja elementtinsä kokonaisuuteen.”

Downward Spiral: Horus Stationilla on myös jonkin verran yhteistä Loudenin edellisen elokuvaprojektin kanssa.

”Edellinen elokuva, jossa olin mukana, oli Gravity, ja kaiken lisäksi keskityin siinä otokseen, joka kuvattiin ensimmäisen persoonan kuvakulmasta”, kertoo Louden. ”Sanoin jo silloin, että tästä tulee vielä hieno videopeli, ja muutamaa vuotta myöhemmin olen tekemässä jotain hyvin samankaltaista videopelissä.”

Alta voit lukea koko haastattelun, sekä toimittajamme ensituntumat pelistä. Downward Spiral: Horus Station ilmestyyn vielä tänä keväänä PC:lle ja PlayStation 4:lle, ja se tukee VR-laitteita molemmilla alustoilla.

Haastattelu: Kotimainen scifi-peli Downward Spiral: Horus Station kumartaa Dead Spacen suuntaan – Ville Valo vastaa soundtrackista

Ensikosketus ja pelikuvaa: Suomalainen Downward Spiral: Horus Station rikkoo virkistävästi seikkailupelien kaavoja

Muropaketin uusimmat