Uusimmat

Rare Exports on todellinen äijäelokuva: mukana ei ole yhtään naishahmoa

14.10.2010 12:10 Muropaketin toimitus

Rare Exports

Joulukuun alussa ensi-iltansa saava Rare Exports on todellinen äijäelokuva. Se ei kuitenkaan johdu pelkästään kiroilun määrästä, tuliaseista tai moottorikelkoista. Todellinen syy on se, ettei elokuvassa ole mukana yhtään naishahmoa.

Rare Exportsin ohjaaja Jalmari Helander kieltäytyi roolittamasta elokuvaansa naisrooleja. Syy oli sangen yksinkertainen: Jos tarinassa olisi naisia miehet eivät käyttäytyisi yhtä hölmösti.

Mustan huumorin sävyttämä jännitysfantasia alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä, jäihin ja sahanpuruihin säilöttynä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Tutkimusryhmä kaivaa löydöksensä esiin ja käynnistää tietämättään tapahtumasarjan, jonka jälkeen joulu ei ole enää koskaan ennallaan.

Rare Exports -elokuvan takana on pitkälti sama tiimi, joka oli tekemässä myös lyhytelokuvia Rare Exports Inc (2003) ja Rare Exports Inc – Safety Instructions (2005). Festivaaleilla ympäri maailmaa tunnustetut lyhytelokuvat ovat saavuttaneet internetissä poikkeuksellisen suosion: ne ovat saaneet yhteensä toista miljoona katsojaa.

Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää. Elokuva on kansainvälinen yhteistuotanto jonka tuottajana on Petri Jokiranta / Cinet Oy.