RoboCop-ohjaajan ylistettu uutuuselokuva Suomeen joulukuussa

09.09.2016 09:04 Tatu Junni

Paul Verhoeven on saanut valmiiksi psykologisen trillerin nimeltä Elle. Sitä voi syystä tituleerata ohjaajan comeback-elokuvaksi.

Total Recallista, RoboCopista ja Basic Instinctista tutulta Paul Verhoevenilta on ilmestynyt vain pari leffaa 2000-luvulla. Vuoden 2006 Black Book oli hollantilainen sotadraama ja vuoden 2012 Steekspel lyhytelokuva, josta aniharva on koskaan kuullutkaan. Verhoevenin edellinen iso elokuva, Hollow Man, on peräti 16 vuoden takaa.

Joulukuussa Suomen ensi-iltansa saavan Elle on psykologinen trilleri, joka on kaukana Verhoevenin scifi-elokuvien mahtipontisuudesta. Sen tarina kuuluu seuraavasti:

”Michèle vaikuttaa yhdeltä niistä naisista, joita mikään ei voi horjuttaa. Suuren videofirman johdossa hän hallinnoi sekä liiketoimiaan että rakkauselämäänsä yhtä rautaisella otteella. Jouduttuaan kotonaan tuntemattoman miehen hvökkäyksen kohteeksi, Michèle jatkaa elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Itsepäisesti hän alkaa kuitenkin jäljittää hyökkääjäänsä, mikä johdattaa heidät molemmat kieroon leikkiin, joka voi minä hetkenä hyvänsä muuttua tappavaksi.”

Pääosia Ellessä esittävät Isabelle Huppert, Laurent Lafitte ja Anne Consigny.

Verhoevenin ohjaus on kerännyt jo runsaasti kiitosta. Toimittaja Kalle Kinnunen kiitteli Kuvien takaa -blogissaan elokuvaa ”erittäin hyväksi” ja ”nerokkaaksi”.