Sacha Baron Cohenin Who Is America? lopetettiin jo nyt – samalla roskakoriin lensi myös Borat-tähden luoma suomalaishahmo

28.08.2018 11:32 | Muropaketin toimitus

Boratina ja Ali G:nä parhaiten tunnetun Sacha Baron Cohenin Who is America? -sarja keräsi kehuja ja kritiikkiä.

Sacha Baron Cohen kertoo virallisella Twitter-tilillään, että hänen Who is America? -sarjansa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Yhdysvalloissa esitetty seitsemäs jakso jää sen viimeiseksi. Twiitissään Baron Cohen kiittää sekä sarjaa kehuneita että haukkuneita. Mukana on myös videopätkä ristiriitaisen vastaanoton saaneen sarjan keräämästä kritiikistä.

Who is America? oli Baron Cohenin paluu tv:n puolelle yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, jossa hän kommentoi Yhdysvaltojen tämän hetkistä tilannetta jekuttamalla ihmisiä, joista suurin osa oli julkisuuden henkilöitä.

Hänen hahmonsa Billy Wayne Ruddick Jr., PhD, Dr. Nira Cain-N’Degeocello, Rick Sherman, Erran Morad, Gio Monaldo ja ”suomalainen” OMGWhizzBoyOMG! käpäyttivät esimerkiksi Bernie Sandersia, Dick Cheneyta, Joe Arpaiota, Jill Steinia ja monia muita mielipiteet jakavia ihmisiä.

Sarjan päättäminen vain yhden kauden jälkeen on ymmärrettävää, sillä sama naamioitumistemppu ei todennäköisesti onnistuisi toista kertaa. Baron Cohen on myös kertonut vain seitsemän jakson kuvaamisen salassa olleen yli vuoden pituinen prosessi.

Sarjaa verrattiin luonnollisesti Baron Cohenin kuuluisuuteen nostaneeseen Da Ali G Show -sarjaan ja Borat-elokuvaan. Niiden lisäksi koomikko-näyttelijä on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joihin kuuluvat muun muassa Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, Liisan seikkailut peilimaailmassa, Les Miserables, Brüno, Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi, Diktaattori ja Hugo.

Who is America? -sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa HBO Nordicissa.