Uusimmat

Spoilerivaroitus! USA:ssa luotu SpoilerNet-tekoäly tunnistaa juonipaljastukset elokuva-arvioista jopa 90 % tarkkuudella

14.08.2019 17:01 Muropaketin toimitus

San Diegon yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekoälyn, joka tunnistaa spoilerit internetissä julkaistuista arvosteluista.

Sosiaalisen median myötä juonipaljastuksista on tullut todellinen riesa niille, jotka haluavat itse kokea kirjojen, elokuvien ja tv-sarjojen yllättävät tapahtumat. Kalifornialaisen San Diegon yliopiston tutkijat ovat nyt kehittäneet tekoälyyn pohjautuvan sovelluksen, joka tunnistaa spoilerit internetistä.

Tutkimuksesta kertovan tiedotteen mukaan sovellus on nimeltään SpoilerNet. Se on luotu tutkimalla yli miljoonaa kirja-arvostelua GoodReads-palvelussa. Näistä arvosteluista etsittiin tietynlaisia lauseita, jotka paljastavat spoilerin tekstin seasta. Tämän jälkeen tekoäly osaa piilottaa juonipaljastukset tekstistä “view spoiler” -linkin taakse.

“Koulutuksen” jälkeen SpoilerNet tunnisti juonipaljastukset kirja-arvosteluista 89-92 prosentin varmuudella. Samaa systeemiä testattiin tv-sarja-arvosteluiden kanssa hieman pienemmällä, 74-80 prosentin tarkkuudella. Pian pelko juonipaljastuksista voi siis olla historiaa.