Uusimmat

Star Wars- ja Marvel -leffat yksinoikeudella Netflixille

25.05.2016 20:09 Aki Lehti

Netflix tiedotti, että syyskuusta alkaen se on ainoa palvelu, josta voi striimata Marvelin, Pixarin, Disneyn ja Lucasfilmin elokuvia.

Striimausjätti teki yksinoikeussopimuksen Disneyn ja sen tytäryhtiöiden tuotosten striimausoikeuksista Yhdysvalloissa, eli amerikkalaisten on turha enää etsiä esimerkiksi Star Wars-, Marvel- tai Pixar -leffoja Hulusta tai Amazon Primesta.

Netflixin kehutut alkuperäissarjat ovat tuoneet palvelulle runsaasti uusia käyttäjiä, mutta tämän diilin myötä luvut nousevat taatusti hurjasti. Sopimukseen vaikutti todennäköisesti myös Netflixin yksinoikeudella esittämät Marvelin Daredevil- ja Jessica Jones -sarjat.

Sopimus koskee tällä hetkellä vain Yhdysvaltoja, mutta eiköhän vastaavia diilejä ole luvassa muihinkin maihin.

The Avengers

Lähde: Netflix

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat