Uusimmat

Tänään tv:ssä: Komedia, jossa ”jähmeä Mikko Leppilampi on kerrankin hyvä”

07.11.2016 06:39 Muropaketin toimitus

Veijarit

Nelonen esittää maanantai-illan elokuvana kanavalla kello 21.00 alkavan kotimaisen Veijarit-draamakomedian.

Mikko Leppilampi ja Antti Luusuaniemi esittävät Veijareiden (2011) pääosissa vanhoja kavereita Sakua ja Ässää, jotka vannovat ikuisen nuoruuden nimiin ja pyrkivät elämään joka hetki täysillä. Asetelma rakoilee, kun Ässä tapaa Annan (Pihla Viitala). Ässä uskoo Annan olevan elämänsä rakkaus, mutta Saku ei suostu tätä purematta nielemään.

Lauri Nurksen toinen pitkä ohjaus keräsi elokuvateattereissa yli 112 000 katsojaa ja sijoittui siten vuonna 2011 teattereissa olleiden kotimaisten elokuvien katsojatilastossa kolmanneksi.

Dome.fi:n arvostelussa Veijarit ei saanut osakseen silmitöntä hehkutusta, mutta kriitikko Olli Sulopuisto kiitteli kuitenkin pääosakaksikon roolisuoritusta.

”Monesti jähmeältä tuntuva Mikko Leppilampi on löytänyt mainion svengin yhdessä Luusuaniemen kanssa. Leppilampi näyttelee Sakua, joka pokaa naisia yhdessä kaverinsa ja kämppiksensä Ässän (Antti Luusuaniemi) kanssa. Kaksikon sanailut ja toilailut ovat kepeitä ja niin elokuvallisen epätodellisia, että realismin perään on turha haikailla. Kannattaa keskittyä nauttimaan kaksikon ajoituksesta ja keskinäisestä kemiasta.”

Tähtiä Veijarit sai kaksi viidestä.