Uusimmat

Tänään tv:ssä: Malliesimerkki siitä, miksei klassikkoelokuvia pitäisi tehdä uusiksi

25.08.2015 05:50 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/thething580dddd.jpg

John Carpenterin edelleen erinomaisesti toimiva tieteiskauhuklassikko The Thing pistettiin uusiksi vuonna 2011. TV6 esittää tuon kierrätyksen tänään kello 22.00.

Virallisesti The Thing on johdanto John Carpenterin vuoden 1982 elokuvaan. Sen verran kaavamaisesti leffa kuitenkin edeltäjänsä koukkuja viljelee, että kyseessä on kyllä ihan perinteinen remake. Ironiaa tilanteeseen tuo se, että Carpenterin elokuva oli myös remake – nimittäin vuoden 1951 The Thing from Another Worldista.

Matthijs van Heijningenin ohjaamassa The Thingissa paleontologi Kate Lloyd on matkustanut kaukaiseen paikkaan elämänsä tutkimusmatkalle. Hän liittyy norjalaiseen tiedemiesryhmään joka on löytänyt jäähän muinoin haudatun avaruusaluksen ja sen kuolleen matkustajan. Yksinkertaisen kokeen vapauttaessa avaruusolion jäävankilastaan, Katen on kapteeni Carterin kanssa yritettävä estää sitä tappamasta heitä yksi kerrallaan. Yrittäessään itse selviytyä tuo kaikkea koskemaansa matkiva olio yllyttää ihmiset toisiaan vastaan.

Pääosia sinänsä kohtalaisen toimivassa, mutta täysin tarpeettomassa The Thingissa esittävät Mary Elizabeth Winstead ja Joel Edgerton.