Uusimmat

Tarantinon ja Rodriguezin Grind House Suomeen pätkittynä

10.04.2007 14:59 Tatu Junni

Quentin Tarantinon (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill; Vol. 1&2) ja Robert Rodriguezin (Sin City) ohjaama elokuva Grind House tullaan esittämään kahtena erillisenä elokuvana Suomen elokuvateattereissa. Yhdysvalloissa pääsiäisviikonloppuna ensi-iltansa saanut Grind House piti sisällään sekä Tarantinon että Rodriguezin ohjaamat erilliset elokuvat, jotka oli erotettu toisistaan muutamalla feikki-trailerilla.

Kokonaispituus ko elokuvalla on 192 minuuttia. Elokuvan tuotanto- ja levitysyhtiö The Weinstein Company myi elokuvan, joka pitää sisällään sekä Tarantinon että Rodriguezin ohjaamat elokuvat, esitysoikeudet ainoastaan Yhdysvaltoihin. Muihin maihin näitä oikeuksia ei ole toistaiseksi myyty, joten näillä näkymin muualla maailmassa elokuva tullaan esittämään kahtena erillisenä elokuvana.

”Suomessa olisimme halunneet esittää elokuvan yhtenä kokonaisuutena ja saada elokuva ensi-iltaan samana päivänä Yhdysvaltojen ensi-illan kanssa, mutta valitettavasti tähän ei auennut meille mahdollisuutta”, kommentoi Antti Toiviainen levitysyhtiö FS Film Oy:stä ja jatkaa ”positiivisena asiana kahden erillisen elokuvan esittämisessä on se, että mahdollisesti molempiin elokuviin tullaan lisäämään joitakin kohtauksia, joita alkuperäisessä yhden elokuvan versiossa ei ole.”

Grind House elokuvat Suomessa:

Grind House –Death proof (Tarantino) ensi-ilta 1.6.2007, arvioitu kesto noin 100 minuuttia
Grind House –Planet terror (Rodriguez) ensi-ilta 20.7.2007, arvioitu kesto noin 100 minuuttia