Thelma-elokuvan traileri lupaa todella tyylikästä kauhua Norjasta

12.09.2017 09:58 | Muropaketin toimitus

Karmiva kauhuelokuva on Norjan ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin saajaksi.

Norjalainen kauhuelokuva Thelma-sai kansainvälisen ensi-iltansa muutama päivä sitten Toronton elokuvajuhlilla ja nyt siitä on julkaistu melkoisen karmiva traileri.

Elokuva kertoo maaseudulla lapsuutensa ja nuoruutensa eläneestä Thelmasta, joka on saanut tiukan uskonnollisen kasvatuksen. Muuttaessaan opiskelemaan Osloon tynnyrissä kasvanut herkkä nuori nainen imee itseensä uusia kokemuksia ja kaikkea mitä aikuisuus tarjoaa. Eräänä päivänä opiskellessaan kirjastossa hän saa kohtauksen, jonka aikana mustat linnut alkavat lennellä päin ikkunaa.

Apuun tulleesta Anjasta tulee hänen paras ystävänsä, joka auttaa häntä sopeutumaan ja olemaan stressaamatta niin paljon, vaikka hänen uskonnolliset vanhempansa edelleenkin vahtivat häntä jatkuvasti puhelimen välityksellä. Anjan avulla Thelma kokee seksuaalisen heräämisen, joka herättää myös jotain suurempaa ja synkempää hänen sisällään. Kun Anja katoaa, Thelma päättää palata kotiseudulleen ja selvittää mikä oikein onkaan hänen perintönsä.

Thelman pääosissa nähdään Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen ja Ellen Dorrit Petersen. Elokuvan on ohjannut Joachim Trier, joka vastaa myös käsikirjoituksesta yhdessä Eskil Vogtin kanssa.

Peukut pystyyn, että tämä nähdään teatterissa Suomessakin.