Uusi Cats-traileri: Alkuvuoden 2020 omituisin elokuva näyttää hyvin hämmentävältä

20.11.2019 10:05 | Muropaketin toimitus

Pelottava musikaaliin perustuva Cats-elokuva saapuu Suomen teattereihin tammikuun alussa.

Jos Tom Hooperin ohjaaman Cats-elokuvan ensimmäinen traileri ei ollut tarpeeksi hämmentävä, niin Universal Pictures on nyt julkaissut toisen trailerin, joka on jo jollain oudolla tavalla pelottava.

Musikaalielokuva perustuu Andrew Lloyd Webberin saman nimiseen musikaaliin vuodelta 1981, joka ammensi T. S. Eliotin vuoden 1939 Old Possum’s Book of Practical Cats -runokokoelmasta. Cats-elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden, Rebel Wilson, Jason Derulo, Idris Elba, Ray Winstone, Ian McKellen ja Judi Dench.

Ensi-iltansa Cats saa 3. tammikuuta. Mainospätkä vetää sen verran sanattomaksi, että lykätäänpä tähän elokuvan virallinen synopis:

”Oscar-palkittu ohjaaja Tom Hooper (Kuninkaan puhe, Les Misérables, Tanskalainen tyttö) muuttaa Andrew Lloyd Webberin ennätyksiä lyöneen musikaalin huikeaksi elokuvaelämykseksi.

Andrew Lloyd Webberin ikonisen musiikin ja Tony-palkituin koreografi Andy Blankenbuehlerin johtaman huipputasoisen tanssijaryhmän siivittämänä uusi elokuvaversio päivittää musikaalin uudelle sukupolvelle loisteliailla lavasteilla, huippuluokan erikoistehosteilla sekä monipuolisella tanssityylien kattauksella, joka ulottuu klassisesta baletista aina moderniin hip hopiin, jazziin ja stepiin.

Elokuvassa on mukana joukko huikeita kykyjä, kuten Broadway-musikaali An American in Parisin tähti Robbie Fairchild, hip-hop tanssijasensaatio Les Twins (Larry ja Laurent Bourgeois), Rihannan ja N.E.R.D.in musiikkivideoilla loistanut tanssija Mette Towley, Royal Balletin tähtitanssija Steven McRae ja nouseva laulajatähti Bluey Robinson.

Cats on yksi kaikkien aikojan suositummista ja menestyneimmistä näyttämömusikaaleista ja kuuluu pisimpään ohjelmistossa pysyneiden esitysten joukkoon musikaalien keskusten, Lontoon West Endin ja New Yorkin Broadwayn historiassa. Näyttämöensi-iltansa Cats sai New London Theatre vuonna 1981, missä sitä esitettiin 21 vuoden ajan. Musikaalin Broadway-tuotanto palkittiin vuonna 1983 seitsemällä Tony-palkinnolla ja sitä esitettiin ennenkuulumattomat 18 vuotta. Catsia on esitetty lavoilla ympäri maailman yli 81 miljoonalle katsojalle yli 50 maassa yhteensä 19 kielellä.”