Uusimmat

Hakkerit nappasivat Sony Picturesilta haltuunsa oikeuden yli 3,5 miljoonan elokuvan lataamiseen

03.06.2011 08:34 Muropaketin toimitus

LulzSec-nimellä kulkeva hakkeriporukka teki itselleen viime viikolla mainetta hakkeroimalla amerikkalaisen PBS-kanavan kotisivut ja uutisoimalla siellä, että räppäri Tupac Shakur oli elossa. Tämän jälkeen tiimi uhkasi Sonya lopun alulla ja ilmoitti, että operaatio ”Sownage, Sony Ownage” oli alkamassa.

Valitettavasti kyseessä ei ollut jäynä, sillä tänä aamuna tiimi ilmoitti korkanneensa Sony Picturesin verkon totaalisesti. Sisäänpääsynä oli taas kerran – kuinkas muuten – vanhentuneella ohjelmistolla ajettu serveri. Ja tulokset olivat musertavia. Tiimi pääsi käsiksi yli miljoonan käyttäjän käyttäjätietoihin, kaikkiin niihin liittyviin lisätietoihin, Sony Picturesin verkko-adminien tunnuksiin ja salasanoihin, 75 000 musiikin lataukseen oikeuttavaan koodiin ja yli 3,5 miljoonaan elokuvan lataukseen oikeuttavaan koodiin.

Tiimi tunnustaa, että he eivät ehtineet puhaltamaan palvelimilta aivan kaikkea, mutta sen mitä he onnistuivat saamaan, he pistivät jakoon lukuisien torrent-palvelinten kautta. Ja nyt tulee se huikeus: tietoa varastoitiin tiimin mukaan selvästi luettavissa plaintext-tiedostoissa. Ei siis suojauksia, ei hashauksia.

Lue asiasta lisää Dome.fi:n Pelit-uutisista.