Uusimmat

Vuoden 2021 näyttävin scifi-sarja saa jatkoa, ja tarinan kannalta oikein hyvä niin

11.10.2021 09:56 Muropaketin toimitus

Laura Birnin tähdittämän Foundation-sarjan toinen kausi varmistui saman tien.

Reilu pari viikkoa sitten Apple TV+ -palvelussa alkanut Isaac Asimovin Säätiö-kirjoihin perustuva Foundation-sarja saa toisen tuotantokauden. Asian varmisti TV Linen mukaan sarjan luoja, tuottaja ja showrunner David S. Goyer.

Goyer suunnittelee Foundationista kahdeksan kauden mittaista kokonaisuutta. Ainakin sen verran kausia ja jaksoja täytyykin tehdä, sillä Asimovin tieteistarina kattaa tuhannen vuoden mittaisen ajanjakson.

Kertomusta on ainakin ensimmäisellä tuotantokaudella muokattu ymmärrettävistä syistä reippaasti erilaiseksi. Muropaketin arvostelua varten kriitikkomme katsoi kauden kaikki kymmenen jaksoa ja totesi näkemästään muun muassa seuraavaa:

”Foundationiin on syydetty valtavat summat rahaa. Ohjaus, tehosteet, vaatetus, maskeeraus, lavastus, kuvaus, leikkaus ja niin edelleen – kaikki on ensiluokkaista. Apple yrittää selvästi toisintaa HBO:n Game of Thrones -epookin menestyksen. Fantasian tilalla on tieteiskertomus, mutta sarjan mittakaava on sama.

Foundationin ensimmäinen kausi on epätasainen – paikoin aivan liian simppeli ja välillä turhan monimutkainen. Toivottavasti Goyer saa tehdä kallista avaruusspektaakkelia mahdollisimman monta kautta, sillä mahdollisuudet paljon parempaan ovat olemassa. Foundationin ensimmäinen kausi on vain pintaraapaisu kirjaklassikoiden maailmaan.”

Arvostelu | Uusi Foundation-tv-sarja vain raapaisee scifi-klassikon pintaa, mutta näyttää kertakaikkisen upealta

Näyttelijöistä kehuja keräsi erityisesti suomalainen Laura Birn. Foundation-sarjan neljäs jakso sai ensi-iltansa viime perjantaina. Uudet jaksot tulevat tarjolle Apple TV+ -palveluun aina perjantaisin.