Uusimmat

What We Do in the Shadows on hauskin komedia aikoihin

26.04.2016 12:37 Tatu Junni

Night Visions -festivaaleilla syksyllä 2014 yleisön suosikiksi rankattu What We Do in the Shadows on vihdoinkin julkaistu dvd:llä.

Kotiteatterijulkaisujen kannet ovat usein täynnä viiden sentin korulauseita, mutta What We Do in the Shadowsin kohdalla kehut on täysin ansaittuja. 12 eri mediaa The Hollywood Reporterista Vanity Fairiin on julistanut elokuvan olevan ”Hilarious” – ja juuri se on oikea sana kuvaamaan nurinkurista kauhukomediaa.

Vaikka vampyyrigenre on pahasti loppuun kaluttu aihe, ja feikkidokumenttien teho sekin laskenut, onnistuu vampyyrikämppisten elämää seuraava What We Do in the Shadows olemaan hykerryttävän hauska elokuva.

Oikeastaan kyse ei ole varsinaisesta kauhukomediasta, vaan sellaisen raameihin sovitetusta ensiluokkaisesta buddy-elokuvasta, jossa revitään huumoria erilaisten ihmisten (vampyyrien) kohtaamisista ja kolareista. Kuvasto on välillä hyvinkin groteskia, mutta pohjimmiltaan What We Do in the Shadows on sympaattinen ja hyväsydäminen elokuva, joka taistelee ennakkoluuloja vastaan suupielet veressä.

Tietyt promo-otokset voivat tosin antaa elokuvasta hieman toisenlaisen kuvan…

whatwedointheshadows

Flight of the Conchords -sarjasta tutut Jemaine Clement ja Taika Waiti ovat ohjanneet ja käsikirjoittaneet elokuvan yhdessä – ja miehet myös esittävät kahta What We Do in the Shadowsin päärooleista. Parivaljakko on onnistunut kääntämään kotikutoisuuden voitokseen. Lievästi kököt tehosteet sopivat hyvin yhteen elokuvan hihityttävän pohjavireen kanssa.

What We Do in the Shadowsin tekemisestä olisi ollut ilo tietää enemmänkin, mutta valitettavasti suomalais-dvd ei tarjoa minkäänlaisia bonusmateriaaleja.

Tai niin kotelo väittää.

Kiekon päävalikko paljastaa ekstroja kyllä olevan, mutta ne ovat yhtä pihalla nykymaailman vaatimuksista kuin What We Do in the Shadowsin vampyyritkin. Tarjolla kun on vain muutama traileri ja – kuvagalleria. Night Visionsille hatunnosto rehellisyydestä: eipä näin kehnoja eväitä koteloon kannatakaan merkitä.

Taika Waititi on parhaillaan kiireinen Thor: Ragnarok -elokuvan parissa ja Jemaine Clementilläkin riittää hommia paiskottavaksi. Miehet ovat silti palaamassa What We Do in the Shadowsin maailmaan ihmissusiin keskittyvällä jatko-osalla. Toivottavasti se toteutetaan samalla rupubudjetilla ja rakkaudella kuin ensimmäinenkin elokuva, eikä trippi studioelokuvien maailmaan turmele tyylitietoisia taitureita täysin.

Dome.fi:n arvostelu What We Do in the Shadowsista:

What We Do in the Shadows on pirullisen hauska vampyyrikomedia

What We Do in the Shadows

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat