Apple esitteli iOS 13 -käyttöjärjestelmän – Mukana tumma teema

03.06.2019 21:05 | Muropaketin toimitus

Apple on julkistanut WWDC 2019 -tapahtumassa iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Mukana on uusia toimintoja ja ominaisuuksia, kuten koko järjestelmän laajuinen tumma teema.

Muita iOS 13:n tarjoamia ominaisuuksia ovat muun muassa uudistettu Reminders-sovellus, joka muistuttaa käyttäjää kaikesta tarpeellisesta sekä käyttöjärjestelmään integroitu pyyhkäisynäppäimistö.

iOS 13:n suorituskykypäivitysten myötä sovellukset aukeavat jatkossa kaksi kertaa nopeammin ja sovellukset sekä päivitykset latautuvat aiempaa nopeammin. Yhdysvalloissa iOS 13 -päivitykseen kuuluu myös uudistettu Apple Maps -karttapalvelu.

iOS 13:n lisäksi Apple esitteli WWDC 2019 -tapahtumassa Apple Watcheilla toimivan watchOS 6 -käyttöjärjestelmän. Se tuo Applen älykelloon muun muassa uusia kellotauluja, äänikirjojen kuunteluun tarkoitetun sovelluksen, laskimen sekä mahdollisuuden tehdä helppoja äänimuistiinpanoja. watchOS 6 sisältää myös oman sovelluskaupan Apple Watchille.

Myös Apple TV sai tvOS 13 -päivityksen, joka sisältää muun muassa uusia vedenalaisia näytönsäästäjiä ja tuen Xbox Onen ja PlayStation 4:n peliohjaimille.