UUSIMMAT

Applen Tim Cook puhui seuraavasta ”isosta jutusta” teknologisen kehityksen saralla – tämäkö se tosiaan on?

26.01.2020 20:21 | Muropaketin toimitus

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on ollut tällä viikolla vierailulla Irlannissa, jossa hän vastaanotti tunnustuksen johtuen yrityksen 40-vuotisesta historiasta maassa. Apple työllistää Irlannin Corkissa yli 6000 työntekijää. Cook keskusteli juhlatilaisuudessa ulkomaalaisten investointien hankkimisesta vastaavan IDA-viraston johtajan Martin Shanahanin kanssa.

Keskustelun lomassa Cookilta kysyttiin, minkä teknologisten askelien hän uskoo olevan käänteentekevimpiä seuraavan kymmenen vuoden aikana? Hänellä oli tähän selkeä vastaus.

Cookin mielestä lisätty todellisuus (AR, augmented reality) on tulevaisuudessa ”seuraava iso juttu.” Hän kertoi rohkaisevana esimerkkinä tapaamisestaan War Ducks -peliyrityksen kanssa.

– Vierailin eilen pelikehittäjä War Ducksin luona Dublinissa. Heillä on töissä 15 työntekijää ja he etsivät lisää. He käyttävät lisättyä todellisuutta peleissään, Cook aloitti.

– Voitte kuvitella, että se on peleissä uskomatonta, mutta se olisi uskomatonta myös meidän keskustelullemme täällä. Voisimme puhua jostakin artikkelista ja lisättyä todellisuutta hyödyntäen tuoda sen esiin – katsoen molemmat samaa asiaa samaan aikaan, Cook mietti.

Cook uskoo niin ikään, ettei lisätty todellisuus tule eristämään ihmisiä toisistaan. Hänen mielestään se voi yhdistää ihmisiä.

– Voimme käyttää sitä parantaaksemme keskusteluamme sen sijaan, että korvaisimme ihmisten välisen yhteyden. Olen ollut joidenkin muiden teknologioiden kohdalla siitä syvästi huolissani , Cook vielä tuumi.