Uusimmat

Ensituntumat Samsung Galaxy Note9 -lippulaivapuhelimesta – Huippulaite, mutta turhan niukasti mitään todella uutta

09.08.2018 18:30 Samuli Herttua

Pari vuoden takaisen Note7-puhelimen akkuskandaalin jälkeen teki Samsung viime vuonna uskottavan paluun Note8-mallilla. Samsung Galaxy Note9 -uutuus julkistettiin juuri New Yorkisssa, mutta Muropaketti oli paikalla tutustumassa laitteeseen jo alkuviikosta.

Kuten tänä vuonna julkaistujen Samsungin S9-mallien kanssa, ei valmistaja ole lähtenyt tekemään puhelimiin merkittäviä muutoksia, vaan keskittynyt viilaamaan niitä paremmiksi.

Vankan kannattajakunnan edessä radikaalien uudistusten toteuttaminen on riskialtista ja hankalaa. Samsungin Note-mallisto onkin puhelinmaailmassa ainutlaatuisessa asemassa, sillä harva valmistaja on uskaltanut suunnitella puhelinmallia yhtä selkeästi ensisijaisesti ammattikäyttö mielessä ja panostanut kosketuskynän käyttöön. Samsungin mukaan 64 prosenttia Note-käyttäjistä on uskollisia mallille juuri S Pen -kosketuskynän ansiosta.

Nykytrendin mukaisesti lähes kaikki Note9:n ominaisuudet ovat vuotaneet jo etukäteen nettiin joko tarkoituksella tai tahattomasti, joten suuria yllätyksiä ei nähty. Puhelimen ulkonäkö on pysynyt lähes ennallaan edelliseen Note8-malliin verrattuna, joten nopealla vilkaisulla puhelimen sekoittaa helposti vanhempaan malliin.

Tarkemmalla tutkiskelulla pieniä eroja kuitenkin löytyy. Puhelimen reunukset ovat nyt hieman kiiltävämmät ja kameran ympärillä sijaitsevat reunukset ovat nyt puhelimen kanssa samaa väriä.

Samsung Galaxy Note9:n mitat ovat 161,9 x 76,4 x 8,8 mm, ja painoa on 201 grammaa. Puhelimen julkaisuvärit ovat Midnight Black, Metallic Copper, Ocean Blue ja Lavender Purple. Suomessa markkinoille tulevat aluksi vain Midnight Black ja Ocean Blue. Ocean Blue -version erikoisuutena on keltainen S Pen.

Puhelimen ennakkomyynti alkaa jo tänään (9. elokuuta), ja virallinen myynnin aloitus tapahtuu 24. elokuuta. Hinnat alkavat 1 029 eurosta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tältä uusi Galaxy Note9 tuntuu
  3. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat