Uusimmat

Esittely: Apple iPadOS-käyttöjärjestelmä – Tehokäytön ja sujuvuuden ehdoilla

21.07.2019 10:00 Osku Kannisto

Applen kesäkuisen WWDC-konferenssin suurimpiin julkistuksiin kuului iPadOS. Vihdoin iPad-tabletille suotiin oma käyttöjärjestelmä, joka haastaa ominaisuuksillaan myös kannettavat!

Applen iPadin maine viihdelaitteena on vertaansa vailla. Muutama vuosi sitten Apple halusi ottaa selkeän askeleen työkäytön maailmaan esitellessään iPad Pro -malliston, jossa suorituskyky on tablettimaailman mittapuulla tinkimätön, ja pärjää vertailussa jopa saman hintaisiin kannettaviin.

Suurin ongelma on kuitenkin ollut iOS-käyttöjärjestelmän loppuun hiottu helppokäyttöisyys ja turvallisuus, jotka ovat aiheuttaneet pahoja rajoitteita iPadin monipuolisempaan käyttöön.

Uusi iPadOS lisää iPadin käyttömahdollisuuksia. Se parantaa moniajoa ja tuo vihdoin tuen ulkoisille muisteille sekä ottaa paremmin kaiken irti iPadin isommasta ruudusta. Kosmeettisina eroina mukaan tulee tumma tila, Dark Mode, sekä uusittu kotinäyttö. Konepellin alta löytyy lisäksi käteviä uutuuksia.

IPadOS public beta tuli jakoon kesäkuun lopulla, ja Muropaketti on tutustunut siihen alusta alkaen iPad Pro -versiolla.

Public beta -ohjelmiston voi ladata omalla vastuulla kaikki halukkaat, kunhan ensin tarkistaa, että oma laite on sen kanssa yhteensopiva. Käytännössä iPadOS toimii kaikilla iPad Pro, iPad mini 5, iPad Air, iPad 2018 ja niitä uudemmilla tableteilla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Visuaaliset muutokset ja moniajo
  3. Sovellusten uudet ominaisuudet ja parantuneet ohjausmahdollisuudet
  4. Yhteenveto