Uusimmat

Essential Phone saapui vihdoin myyntiin

18.08.2017 11:52 Muropaketin toimitus

Essentialin ensimmäisen puhelimen tie ennakko-odotuksista aina myyntiin saakka on vihdoin huipentunut. Essential Phone on nimittäin nyt tilattavissa. 

Androidin kehittäjänä mainetta keränneen Andy Rubinin perustaman startupin esikoisälypuhelin, Essential Phone, on nyt kaikkien yhdysvaltalaisten tilattavissa, kertoo yritys verkkosivuillaan. Valmistajan oman verkkokaupan lisäksi puhelin on saatavissa Sprint-operaattorilta sekä Best Buy -kauppaketjun liikkeistä ja nettikaupasta. 699 dollaria maksavasta lippulaivasta on tarjolla ainoastaan musta versio.

Myöhästynyt myynninaloitus jäi kuitenkin kauas odotetusta aikataulusta. Alun perin toukokuussa Rubin kertoi, että Phonejen toimitukset alkaisivat ”30 päivän sisällä”, eli viimeistään kesäkuussa. Matkan varrella Essential on myös menettänyt tärkeitä johtajia. Toisaalta Essential on onnistunut hankkimaan myös 300 miljoonaa dollaria rahoitusta muun muassa Amazonilta.

Essential Phone sisältää Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin, 2560 x 1312 pikselin resoluutioisen 5,71 tuumaisen näytön sekä 3040 milliampeeritunnin akun, joka ladataan USB-C-liittimen kautta. Laitteen käyttöjärjestelmänä toimii Android 7.1.1 Nougat ja sen kaksoiskameran resoluutioksi on ilmoitettu 2 x 13 megapikseliä. Essential Phone ei kuitenkaan sisällä 3,5 mm:n kuulokeliitäntää.

Vielä ei tiedetä, millä aikataululla Essential Phone saapuu muille markkina-alueille.