HTC ei sisällytä 3,5mm kuulokeadapteria U12 Plus -mallin myyntipakkaukseen Yhdysvalloissa

30.05.2018 20:21 | Muropaketin toimitus

HTC on päättänyt jättää 3,5 millimetrin kuulokeadapterin kokonaan pois ainakin uusimman U12+ -lippulaivansa yhdysvaltalaisesta versiosta.

Monet uudet valmistajat, HTC mukaan lukien, ovat seuranneet Applen esimerkkiä ja jättäneet 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois uusista malleistaan. Musiikkia on kuitenkin voinut kuunnella perinteisillä kuulokkeilla USB-C-liitäntään sopivalla adapterilla, joka on yleensä toimitettu älypuhelimen mukana.

Nyt HTC on ottanut uuden loikan kohti langatonta tulevaisuutta, suututtaen samalla monet käyttäjät. Uuden HTC U12+ -lippulaivan Yhdysvalloissa myytävän version mukana ei Android Policen mukaan enää tule USB-C-liittimeen sopivaa 3,5-millimetristä kuulokeadapteria, vaan se täytyy ostaa erikseen. Eurooppalaisessa versiossa kuulokeadapteri on onneksi edelleen osa myyntipakkausta.

Ongelmana on, että USB-C-kuulokeadapterit eivät ole universaaleja, eivätkä kaikki adapterit toimi kaikkien älypuhelinten kanssa. HTC:n virallinen kuulokeadapteri on puolestaan myyty loppuun valmistajan yhdysvaltalaisesta nettikaupasta. Kuulokeadaptereiden myyntiin saapumista odotellessa musiikkia voi toki kuunnella älypuhelimen mukana saapuvilla suoraan USB-C-liitäntään sopivilla USonic-kuulokkeilla, mutta ratkaistu tuskin miellyttää kaikkia käyttäjiä.