Uusimmat

Huawei

06.09.2016 12:20 Juha Kokkonen

ifa-huawei

Torstaiaamupäivällä suuntasimme Huawein julkaisutilaisuuteen Berliinin Velodromille, jossa päivänvalon näkivät odotetusti uudet Nova-malliston puhelimet sekä uusi MediaPad M3 -taulutietokone. Uutta älykelloa ei sen sijaan nähty, kuten ei myöskään ennakkotietojen mukaisesti uusia Mate-malliston jäseniä.

Huawei Nova

huawei-nova-ensituntumat-2

Huawei lanseerasi uuden Nova-mallistonsa kahden uuden mallin voimin, joista vain edullisempi tulee myyntiin Suomessa. Kyseinen malli on siis nimeltään Huawei Nova ja se sijoittuu 399 euron suositushinnallaan ylempään keskihintaluokkaan. Ensimmäistä kertaa käteen otettaessa Novasta tulee mieleen Huawein valmistama Nexus 6P -malli, mutta vain pienemmässä koossa ja hieman pyöristetymmillä muodoilla. Nova on miellyttävän tuntuinen kädessä, kiitos sopivasti pyöristettyjen takareunojen ja näyttölasin. Metallirakenteinen puhelin tuntuu laadukkaalta eikä natise väänneltäessä.

huawei-nova-ensituntumat-1

Novan IPS-näyttö on viisituumainen, joten se edustaa nykypäivän älypuhelinmarkkinoilla koon puolesta kompaktimpaa päätä. Näytön tarkkuus on 1080 x 1920 pikseliä, joka tarkoittaa hyvää 443 PPI:n pikselitiheyttä. Messuolosuhteissa sinällään hyvältä näyttäneen näytön kuvanlaadusta oli hankala lähteä tekemään tarkempia johtopäätöksiä. Novan ulkomitat ovat 141,2 x 69,1 x 7,1 mm ja paino 146 grammaa, eli se on hieman iPhone 6s:ää pidempi, leveämpi ja muutaman gramman painavampi.

Novan sisältä löytyy 14 nm tekniikalla valmistettava Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, joka koostuu kahdeksasta 2,0 GHz Cortex-A53-ytimestä, Adreno 506 GPU:sta sekä X9 LTE-modeemista. LPDDR3-RAM-muistia on kolme gigatavua ja tallennustilaa 32 Gt. Tallennustilaa voi laajentaa jopa 128 Gt muistikortilla.

huawei-nova-ensituntumat-3

Novan takakuori tuo erityisesti mieleen Nexus 6P -puhelimen, kiitos yläosan pyöreäpäätyisen kamerapaneelin sekä takakuoren yläosaan sijoitetun pyöreän sormenjälkitunnistimen. Takakuoren reunojen muotoilu on kuitenkin aavistuksen pyöristetympää kuin ulkonäkökaimassa, joten Nova istuu varsin miellyttävästi käteen.

Metallisen takakuoren alla sijaitsee laitteen 3020 mAh (13,29 Wh) litium-polymeeriakku, jonka luvataan kestävän jopa kahden vuorokauden ajan tavallisessa käytössä. Akun lataaminen tapahtuu modernin USB Type-C -liitännän kautta, mutta Huawei ei ole toistaiseksi kertonut tukeeko Nova pikalatausta (Snapdragon 625 -piiri tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta).

huawei-nova-ensituntumat-4

Novan 12 megapikselin takakamera perustuu tiettävästi samaan Sonyn IMX286 -sensoriin (pikselikoko 1,25 mikrometriä), jota käytetään myös mm. P9-mallin tuplakamerassa. Kameran parina on f2.2-aukkosuhteen objektiivi. Hieman huvittavana seikkana Nova (yhdessä Nova Plussan kanssa) on ensimmäinen Huawein puhelin (Nexus 6P pois lukien), joka tukee myös 4K-videokuvausta, sillä edes yrityksen P- ja Mate-sarjan huippumallit eivät siihen pysty. Jostain syystä ainakin kokeilemamme esittelylaitteet olivat varustettuja Huawein vanhalla kamerasovelluksella, jonka käyttöliittymä on hieman nykyistä kankeampi.

Huawei Nova Plus

huawei-nova-plus-ensituntumat-1

Tutustuimme nopeasti myös uuteen Nova Plus -malliin, jota ei kuitenkaan tällä tietoa tulla näkemään Suomen markkinoilla. Älypuhelinmarkkinoita tarkemmin seuraavat saattavat huomata, että Nova Plus näyttää ennalta tutulle, ja sille on myös syynsä. Kyse on nimittäin Huawein heinäkuussa Maimang 5 -nimellä Kiinassa esittelemän puhelimen uudelleenbrändäyksestä ja samasta syystä Nova ja Nova Plus eivät myöskään muistuta taustapuolelta yhtään toisiaan.

Metallirakenteinen Nova Plus tuntuu kädessä laadukkaalta ja hyvin tehdyltä. Sen ulkomitat ovat 151,8 x 75,7 x 7,3 mm ja paino 160 grammaa. Nova Plussan näyttö on sisarmalliaan puoli tuumaa suurempi, mutta tarkkuus (Full HD) ja näyttötekniikka (IPS) ovat samoja. Harmi vain, että näytön ympärillä kiertää suorastaan hämmentävän leveät mustat ”surureunat”, jotka korostuvat rumasti valkoisen etukuoren kanssa. Myös sisältä löytyvä rauta on identtistä järjestelmäpiirin, RAM-muistin ja tallennustilan osalta.

huawei-nova-plus-ensituntumat-2

Nova Plussa takakuoren muotoilu on melko geneeristä ja toisaalta myös tuttua monesta aiemmasta Huawein puhelinmallista. Reunoja kohti kaartuva takakuori takaa melko mukavan tuntuisen otteen puhelimesta, vaikka reunoilla kiertääkin terävähköt viisteet. Nova Plussan takakamera on hieman takakuoresta kohollaan ja sen vasemmalle puolelle on sijoitettu kaksois-LED-salama. Kameran tarkkuus on 16 megapikseliä (Sony IMX298) ja sen parina on optisesti vakautettu objektiivi. Sisarmallin tapaan myös Nova Plussan kamera taltioi 4K-videokuvaa. Takakuoren alla piilottelee 3340 mAh akku, jolla luvataan yhdellä latauksella jopa 2,2 päivää toiminta-aikaa. Lataaminen tapahtuu USB Type-C -liitännän kautta.

Huawei MediaPad M3

huawei-mediapad-m3-ensituntumat-1

Nova-puhelimien ohella Huawei esitteli uuden MediaPad M3 -taulutietokoneen, joka tulee saataville hopean ja kullan värisenä. Uutuus tulee Suomessa myyntiin marraskuussa arviolta 399 euron suositushintaan. Muotoilultaan metallikuorinen laite noudattaa muista viimeaikaisista Huawein mobiililaitteista tuttuja linjoja. MediaPad M3 on kädessä laadukkaan tuntuinen eikä sen rakenteen tukevuudessa ole valittamista. Näytön pitkien sivujen reunukset on muotoiltu melko kapeiksi, joka pitää ulkomitat kohtalaisen kompakteina (215,5 x 124,2 x 7,3 mm).

MediaPad M3:n IPS-näyttö on 8,4-tuumainen ja sen tarkkuus on korkea 2560 x 1600 pikseliä (359 PPI). Haastavassa esittelytilan valaistuksessa näyttö vaikutti erittäin terävältä ja kuvanlaadultaan hyvältä. Näytön yläpuolella sijaitsee kiinteätarkenteinen kahdeksan megapikselin etukamera ja alapuolella sormenjälkitunnistin, jota voidaan hyödyntää pyyhkäisyeleiden avulla myös navigointipainikkeena.

huawei-mediapad-m3-ensituntumat-2

MediaPad M3:n molempiin päätyihin on sijoitettu kaiutin, jotka Huawei on suunnitellut yhteistyössä Harman Kardonin kanssa. Äänisignaalin muunnoksesta vastaa Asahi Kasein AK4376 DAC-piiri. Valitettavasti emme päässeet kuitenkaan testaamaan äänijärjestelmän laatua meluisassa esittely-ympäristössä. Laitteen alapäädystä löytyy kaiuttimen ja muistikorttipaikan ohella micro-USB-liitäntä.

huawei-mediapad-m3-ensituntumat-3

Laitteen takakuori on antenniraitoja ja yläosan koristelasikaistaletta lukuun ottamatta mataksi puhallettua alumiinia. Takakuori kaartuu kevyesti pitkiä sivuja kohden, joka tekee laitteen kannattelusta kohtalaisen mukavan tuntuista. Ylänurkassa sijaitseva takakamera on automaattitarkenteinen ja tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä.

Rautapuolella MediaPad M3:ssa on Kirin 950 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 32 tai 64 Gt tallennustilaa sekä LTE-versiossa Cat4-nopeusluokan mobiiliverkkoyhteydet. Integroidulla 5100 mAh litium-polymeeriakulla luvataan yhdellä latauksella 11 tuntia videotoistoaikaa, 45 tuntia musiikkitoistoa tai kuusi tuntia peliaikaa.

Kokonaisuutena MediaPad M3:sta jäi kuva toimivasta ja näppärän kokoisesta perustabletista, jonka voi kuitenkin olla hieman hankalaa erottua massasta.

Huawei P9:n uudet värit

huawei-p9-colors

Huawei lanseerasi IFA:ssa myös kaksi uutta värivaihtoehtoa P9-huippumallistaan. Molemmat uudet värivaihtoehdot ovat kiiltäväpintaisia, ikään kuin harjatun alumiinipinnan päälle olisi ruiskutettu lakkakerros. Punainen on luonnossa väriltään syvän viininpunainen, kun taasen sininen on melko vaalea sinihopean sävy. Valitettavasti ainakaan punainen värivaihtoehto ei ole tulossa myyntiin Suomessa ja myös sinisen vaihtoehdon saapuminen kotoisille markkinoillemme on toistaiseksi epävarmaa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Lenovo
  3. Huawei
  4. Samsung
  5. Sony
  6. Nubia
  7. ZTE
  8. Yhteenveto

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat