Microsoft ja Amazon sopivat Cortanan ja Alexan yhteistyöstä

31.08.2017 16:58 | Muropaketin toimitus

Microsoft ja Amazon ovat sopineet yhteistyöstä tekoälyprojektiensa parissa. Yllätysjulkistus kertoo yhtiöiden aloittavan yhteisen taipaleen myöhemmin tänä vuonna.

Käytännössä yhteistyö näkyy kuluttajille niin, että Windowsin Cortanan avulla saa yhteyden myös Alexan taitoihin. Echo-laitteilla tai Alexaa tukevilla puhelimilla puolestaan voi ottaa yhteyksiä Microsoftin luomaan tekoälyyn. Puhuttelu täytyy tosin tehdä välillisesti, ”Cortana, open Alexa” tai ”Alexa, open Cortana”.

Erikoinen yhteistyö asettaa Microsoftin Cortanalla varustettujen älykaiuttimien kohtalon kyseenalaiseen valoon. PCWorld kuitenkin muistuttaa, että älykaiuttimet ovat sekä Microsoftille että Amazonille vain pieni osa jättiyritysten liiketoimintaa. Yhdistämällä voimansa ne kykenevät paremmin laittamaan kampoihin Applen Sirille ja Google Assistantille.

Analyytikko Patrick Moorhead toteaa ratkaisun olevan strategisesti järkevä, sillä sen ansiosta Alexa onkin yhtäkkiä 500 miljoonan tietokoneen käyttäjän ulottuvilla. Microsoft puolestaan pääsee käsiksi Alexan kotiautomaatiopuoleen.

Microsoft ennätti julkaista ennakkoversion kotiautomaatiolaitteiden ohjaamiseen tarkoitetusta Cortana Skills Kitistä. Nyt julkistettu sopimus saattaa kuitenkin olla kuolinisku suoraan Cortanaa ymmärtäville kotien IoT-laitteille.