Uusimmat

Pikatesti: Motorola One Vision -puhelin – Hyvin käteen istuvalla, järkihintaisella puhelimella saa näyttäviä kuvia

14.07.2019 10:00 Osku Kannisto

Kiinnostaako puhelin, joka istuu käteen hyvin, on yksinkertainen käyttää ja ottaa mainioita kuvia? Motorola One Vision on mainio vastaus kaikkiin edellisiin tarpeisiin alemman keskiluokan puhelimissa. Sen hintakin jää järkevään luokkaan eli alle 300 euron.

Motorola One Vision on hyvinkin mielenkiintoinen puhelin omassa hintaluokassaan. Sen erottaa kilpailijoista pitkulainen muotoilu, joka perustuu 21:9-kuvasuhteen näyttöön. Toinen valttikortti on 48 megapikselin kamera. Puhelin haastaakin monet Honorin, Nokian ja Huawein mallit hintaluokassaan.

Puhelin on rakennettu epätyypillisesti Samsungin Exynos 9609-järjestelmäpiirin päälle. Motorolossa käytetty 9609 -piiri on hieman riisuttu version Samsungin oman A50-puhelimen 9610-versiosta.

Exynos 9609 koostuu tarkemmin 4 x 2,21 gigahertsin Cortex-A73- sekä 4 x 1,64 gigahertsin Cortex-A53 -ytimistä. Grafiikasta huolehtii Mali-G72 MP3. Keskusmuistia on neljä gigatavua ja sisäistä 128 gigatavun muistia voi laajentaa muistikortilla aina 512 gigatavuun asti.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 9.0 Pie, ja käyttöliittymä noudattaa perus-Androidia.

Puhelin kuuluu myös Googlen Android One -ohjelmaan.

Puhelimen varussovellukset ovat minimissään. Käytännössä puhelimeen on asennettu vain Googlen perusohjelmat ja Moto-apuohjelmisto. Android Onen myötä hyvänä puolena on nopeasti tulevat turvallisuuspäivitykset. Testipuhelimen tietoturvapäivitykset olivat kuitenkin vielä kesäkuun lopulla päiväykseltään 5.5.2019.

Puhelimen perusvarustus on varsin kattava. 3,5 millimetrin liitäntään on asialliset kuulokkeet. USB-C TurboPower -pikalatauslaite toimii 18 watin teholla. Sokerina pohjalla puhelin on valmiiksi muovisissa, läpinäkyvissä suojakuorissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttötuntumat
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja yhteenveto