Uusimmat

Testi Honor Magic5 Pro -puhelin – Huipputoimivia ominaisuuksia lippulaivaksi järkihinnalla

24.04.2023 20:00 Ilari Hauhia

Honor Magic5 Pro on onnistunut lippulaiva, joka kilpailee tosissaan muiden Android-maailman ykköslaitteiden kanssa. Puhelimessa yhdistyvät vakuuttava kamerakokonaisuus, näyttö sekä suorituskyky. Myös edellistä mallia vaivannut kehno päivityslupaus on ruuvattu huomattavasti paremmaksi.

Honor Magic5 Pro’ssa on huomattavan suurikokoinen 6,81-tuumainen LTPO-näyttö (120 Hz, 1312 x 2848 pikseliä), joka kaartuu neljään suuntaan ja yltää jopa 1800 nitin kirkkauteen. Magic5 Pro’n näyttö on myös sertifioitu HDR10+- ja IMAX Enhanced -laajasävytoistolle.

1199 euron hintaisessa (12 Gt + 512 Gt) eli edeltävää mallia suositushinnaltaan sata euroa kalliimmassa Magic5 Pro’ssa on kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin laajakuvakamerasta, 50 megapikselin ultralaajakuvakamerasta ja 50 megapikselin telekamerasta. Telekamera kykenee digitaalisen zoomin avustamana jopa satakertaiseen suurennokseen.

Puhelimessa käytetään Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriä. 5100 milliampeeritunnin akku latautuu 66 watin pikalatauksella ja 50 watin langattomalla latauksella. Käytössä on Android 13 -käyttöjärjestelmään perustuva MagicOS 7.1-käyttöliittymä.

Hintaluokassaan Honorin uuden laitteen haastavat muiden valmistajien yli tuhannen euron lippulaivat. Näitä ovat esimerkiksi Samsung Galaxy S23 -mallisto, Xiaomi 13 Pro sekä Apple-leiristä iPhone 14 Pro -kaksikko.

Puhelimen myyntipakkaukseen kuuluvat itse puhelimen lisäksi 66 watin latauslaite, latauskaapeli, silikoninen suojakuori ja nippu ohjevihkoja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat