Uusimmat

Testi Apple iPhone 15 -puhelin – Tässä saattaa olla merkittävin perusmallin päivitys vuosiin, mutta yksi puute erityisesti kismittää

05.12.2023 19:00 Aleksi Herttua

Applen iPhonen perusmallin kohdalla uutisointi keskittyy usein siihen, mitä puuttuu tällä kertaa. Apple on panostanut nyt osa-alueisiin, jotka parantavat päivittäistä käyttöä. Vanhan mallin omistajalle iPhone 15 tarjoaa muutaman pätevän syyn päivittää.

Apple iPhone 15 on myynnissä kolmella eri tallennusmuistin määrällä. Testiin valikoitui ”alle tonnin” 128 gigatavun malli, joka edustaa uutuuksista sitä halvinta kansanmallia. 256 gigatavun laiteversiosta joutuu pulittamaan virallisella hinnoittelulla 1119 euroa ja 512 gigatavusta taasen 1369 euroa. Android-leirissä tonnin hintaluokkaan riittäisi kilpailijoita. Kun ottaa huomioon kokoluokan, tulevat Samsung Galaxy S23 ja Asus Zenfone 10 mieleen. Uusimman iPhonen tärkein tehtävä saattaa kuitenkin olla vakuuttaa vanhempien mallien omistajat päivityksen tarpeesta.

Applen myyntipakkaus noudattaa pitkälti samaa minimalistista kaavaansa. Uuden liitännän myötä latauskaapeli on USB-C-mallinen kummastakin päästä. Kaapelin ulkopinta on nyt tiiviisti punottu, mutta halkaisija on sen verran maltillinen, että se taipuu ongelmitta. Toivottavasti joustava pinta parantaa kestävyyttä. Laturia ei sisälly mukaan. Applen oma 20 watin USB-C-latauslaite maksaa 25 euroa. Lisäksi mukana on SIM-korttipaikan avaustyökalu ja pienet ohjevihkoset tarroineen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto