Uusimmat

Testi OnePlus 11 -puhelin – Yhden malliversion taktiikka ei osu aivan maaliin

07.02.2023 17:05 Samuli Herttua

Viime vuosina OnePlus on noudattanut kahden lippulaivamallin taktiikkaa: julkaisemalla niin sanotun ”normaalin” lippulaivan, joka tarjosi usein huikeaa suorituskykyä hieman huokeampaan hintaan, sekä Pro-mallin, joka oli ahdettuna parasta tekniikkaa mitä OnePlussalla oli tarjota. Tällä kertaa OnePlus tekee paluun aivan alkuperäisille juurilleen, sillä tarjolle tulee vain yksi lippulaivamalli. Malli on hinnoiteltu edellisvuosien Pro-mallin tavoin, mutta testissä selviää ovatko sille asetetut odotukset säilyneet .

Uusi OnePlus 11 -malli tulee Suomen markkinoille Suomen markkinoille kahdella muistivariaatiolla: kahdeksan gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla, tai 16 gigatavun RAM-muistilla sekä 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Hintaa pienemmällä muistilla varustetulla versiolla on 879 euroa, ja isommalla muistivariaatiolla 949 euroa. Puhelin tulee ennakkomyyntiin tänään 7. helmikuuta, ja värivaihtoehtoja Suomen markkinoilla on Musta (Titan Black) ja Vihreä (Eternal Green). Virallinen myynti alkaa 16. päivä helmikuuta kello 9:00.

Koska tämän vuoden puolella uusia lippulaivoja ei ole vielä tullut kovin montaa julki, jää kilpailijoiden lista lyhyeksi. Kovimmaksi kilpailijaksi voi laskea uunituoreet Samsung Galaxy S23:n tai Galaxy S23+:n. Hintansa ja/tai ominaisuuksien puolesta edellisvuoden laitteista kilpailijoiksi voi laskea Motorola Edge 30 Ultran, Xiaomi 12T Pro -mallin ja miksei myös Samsungin S22 -sarjan. Applen leiristä lähin kilpailija on iPhone 14, jonka hinta on kuitenkin muutama sata euroa OnePlussaa enemmän.

OnePlus 11:n myyntipaketti on säilynyt positiivisen runsaana, vaikkakin aivan kaikki ei ole ennallaan. Mukana tulee puhelimen lisäksi sadan watin tehoinen seinälaturi, USB-C – USB-A -kaapeli sekä nippu käyttöohjeita. Sen sijaan perinteistä puhelimen suojakuorta ei enää tule paketissa mukana.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto