Uusimmat

Testi Samsung Galaxy A55 -puhelin – Edelleen löytyy hittipotentiaalia

20.05.2024 19:00 Samuli Herttua

Samsungin A-sarjalaiset ovat lähes poikkeuksetta hyvin edustettuina Suomen myydyimpien puhelimien listoissa kuukaudesta toiseen. Suosio ei jää pelkästään kuluttaja-asiakkaihin, sillä erityisesti yrityspuolella kiinnostusta löytyy A-sarjalaisiin. Maaliskuussa Samsung julkaisi tämän vuoden A-sarjalaisten kärkikoneen A55:n, joka on suoraa jatkoa edellisvuoden A54:lle. Onko sillä eväitä jatkaa A-sarjalaisten menestysmarssia?

Samsung Galaxy A55 -puhelin on saatavilla kahdella eri muistivariaatiolla, joissa on joko 128 gigatavua tai 256 gigatavua tallennustilaa. Molemmissa variaatioissa on kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Pienemmän 128 gigatavun version suositushinta on 499 euroa, ja suuremman 256 gigatavun version 549 euroa. Värivaihtoehtoja on tarjolla jopa neljä kappaletta: Awesome Iceblue, Awesome Lemon, Awesome Lilac ja Awesome Navy.

Vaikka normaalisti kuhinaa on juuri keskihintaisten puhelinten keskuudessa, ei Samsungin suurimmat kilpailijat ole kuitenkaan vielä julkaissut tämän vuoden mallejaan vastaavista kilpailijamalleista. Joitain edellisvuoden kalliimpia malleja on pudonnut nyt samaan hintaluokkaan Galaxy A55:n suositushinnan kanssa, kuten Nothing Phone (2). Muuten vertailu käykin kilpailijoiden viime vuosien mallien kanssa, joita ovat mm. Honor 90, OnePlus Nord 3 ja Samsungin oma Galaxy A54.

Puhelimen myyntipaketti on pysynyt lähes identtisenä viime malliin verrattuna. Pieni myyntipaketti antaa jo pientä vihiä siitä, että paketista ei löydy puhelimen lisäksi hirveästi ylimääräistä. Mukana tulee siis pelkästään USB-C – USB-C -kaapeli, sekä nippu käyttöohjeita. Laturi tai mahdollinen suojakuori on siis hankittava erikseen.