Uusimmat

Testi Samsung Galaxy S24 Ultra – Tekoälykuorrutuksen alla on erinomaisen monipuolinen puhelin

08.02.2024 11:00 Kai Taipale

Tällä hetkellä itseään kunnioittava valmistaja ei julkaise laitetta ilman tekoälykästä ominaisuutta. Ei siis ihme, että Samsung Galaxy S24 Ultra -puhelin sai niitä pitkän liudan. Osa niistä toimii hienosti, mutta vaikka ei uusia hienouksia kaipaisikaan, on käsissä tämän hetken monipuolisin Android-puhelin. Se taitaa kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin. Kovalle hinnalle on siis tarjolla vastinetta.

Samsungin S-sarjan lippulaivamalliston huipulle sijoittuva Ultra-versio on toiminut valmistajan taidonnäytteenä. Ja sitä se on edelleen. Tällä kertaa painopiste on tänä päivänä muodikkaissa tekoälyominaisuuksissa. Samsungin Galaxy AI -nimeä kantava kokonaisuus pitää sisällään joukon toimintoja, joista ainakin osa tuntuu aidosti hyödyllisiltä ja uusimman huippumallin käyttökokemusta kohentavilta. Huippumalli on entistä huipumpi.

Samsungin Galaxy S24 Ultra -lippulaivamalli tulee Suomen markkinoille kolmessa eri muistivariaatiossa, mutta RAM-muistia on 12 gigatavua. Tallennustilaa on tarjolla kolmessa eri kapasiteetissa: 256 gigatavua, 512 gigatavua tai yksi teratavu.

Hinnoissa on viime vuoden malleihin verrattuna tapahtunut sekä korotusta että alennusta. Pienimmän muistivariaation lähtöhinta on tällä kertaa 1499 euroa, 512 gigatavun tallennustilaversion hinta on 1629 euroa ja suurin teratavun muistivariaatio maksaa jo huimat 1869 euroa – edullisimman version hinta on nousut 50 eurolla ja kalliimpien puolestaan laskenut 20-30 eurolla.

Muropaketin testiin saapui malliston edullisin malli, joka on siis varustettu 12 gigatavulla RAM-muistia ja 256 gigatavulla tallennustilaa. Värivaihtoehdot ovat identtiset koko S24-mallistossa, joten tarjolla ovat: Titanium Gray (testilaite), Titanium Black, Titanium Violet ja Titanium Yellow.

Koska puhelimen julkaisu ajoittuu tällä kertaa aivan alkuvuoteen, ovat upouudet ja suorat kilpailija vielä vähissä. Samaan hintaluokkaan asettuu Applen kallein malli iPhone 14 Pro (Max). Myös OnePlussan juuri julkaistua OnePlus 12 – lippulaivaa voi pitää kilpailijana, vaikka laite painiikin aivan eri hintaluokassa, ja vähän myös eri kokoluokassa.

Samsung Galaxy S24 Ultran ohut myyntipaketin sisältö on pysynyt minimaalisena. Laitteen lisäksi paketissa tulee vain USB-C – USB-C -datakaapeli, joten itse laturi on ostettava erikseen, eikä paketissa ole minkäänlaista suojakuortakaan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat