Uusimmat

Testi Taittuvanäyttöinen Honor Magic Vs -puhelin – Hyvälläkään haastajalla ei ole helppoa

21.06.2023 20:00 Samuli Herttua

Taittuvien puhelimien markkina on ollut Suomessa pitkään vain yhden korealaisvalmistajan kauppaa. Samaan aikaan useat kiinalaisvalmistajat ovat tehneet omille markkinoilleen taittuvia puhelimia, joista olemme voineet vain haaveilla. Tähän tulee kuitenkin vihdoin poikkeus, sillä kiinalaisvalmistaja Honor on valmis tuomaan oman taittuvan puhelimensa myyntiin Suomeen.

Honorin taittuvan Magic Vs -mallin kohdalla ei tarvitse pohtia eri muistivariaatioiden välillä, sillä puhelin tulee ainoastaan 12 gigatavun ram-muistilla ja 512 gigatavun tallennustilalla varustettuna versiona. Värivaihtoehtoina ovat Black (musta) ja testikappaleessa esiintyvä Cyan, joka kääntyy suomeksi hieman kaupasta riippuen joko siniseksi tai vihreäksi.

Taittuvia puhelimia ei ole vielä markkinoilla aivan ruuhkaksi asti, joten aivan suoria kilpailijoita Samsungin Z Fold4:n lisäksi ei Magic Vs:lle oikein ole. Koska puhelin asettuu 1599 euron hintansa puolesta aivan sinne kalleimpien joukkoon, voi osaltaan kilpailijoiksi laskea tämän hetken lippulaivaluurit kuten Samsung Galaxy S23 Ultra, Honor Magic 5 Pro ja Xiaomi 13 Pro.

Honor Magic Vs:n myyntilaatikko on hieman perinteisiä älypuhelimia suurempi, ja avauskokemuksesta on koitettu tehdä mahdollisimman arvokkaan tuntuinen. Laatikosta paljastuu itse puhelin, 66 watin laturi, USB-A – USB-C -datakaapeli, nippu ohjevihkoja ja takakuorta suojaava suojakuori.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto