Uusimmat

Apple sulki Epic Gamesin kehittäjätilin – EU tutkii asiaa

08.03.2024 14:32 Muropaketin toimitus

Apple sulki Epic Gamesin kehittäjätilin juuri ennen kuin Apple mahdollisti kolmansien osapuolten sovelluskauppojen käytön EU-alueella tuoreella päivityksellään.

Applella ja Epic Gamesilla on pitkä ja vaiherikas historia. Vielä 2010-luvun alussa yhtiöt kehittivät yhdessä Unreal Engine 3:a ja Epic Games tytäryhtiöineen on julkaissut useita hittipelejä App Storeen ja jopa Apple Arcadeen. 2020 yhtiöiden sukset menivät kuitenkin pahasti ristiin Fortniten vuoksi, kun yritykset riitelivät ”Apple-verosta” ja Fortniten tavasta yrittää kiertää se.

Apple sulki Epic Gamesin kehittäjätilin juuri ennen kuin se avasi mahdollisuuden kolmansien osapuolten sovelluskaupoille, eli ominaisuudelle jota Epic Games todennäköisesti haluaisi hyödyntää kiertääkseen Apple-veron. EU aikoo tutkia asiaa ja vaatia Applelta tarkat perustelut sille, miksi se sulki Epic Gamesin kehittäjätilin, ja tekee sen myötä päätöksen onko kyseessä Applen yritys rajoittaa kilpailua. EU lätkäisi Applelle hiljattain 1,8 miljardin euron sakot kilpailuaseman väärinkäytöstä, joten EU:lla riittää kyllä aseita Applen toimintaan puuttumiseen.