Applen iPad Prot uusiutuivat

06.06.2017 11:47 Muropaketin toimitus

Apple julkisti WWDC 2017 -tapahtumassaan uuden versiot iPad Pro-malleistaan. Ne ovat nyt saatavilla sekä 10,5- että 12,9-tuumaisina versioina. Uutta ovat näytön kehittyneempi ProMotion-liiketoistotekniikka sekä tehokkaampi A10X-järjestelmäpiiri. Samalla pienemmän mallin reunuksia on onnistuttu kutistamaan merkittävästi.

iPad Pro 10,5:n Retina-näytön tarkkuus on 2224 x 1668 pikseliä. Sen pinta-ala on 20 prosenttia edellistä pikkumallia suurempi, mutta samalla laitteen kehysten kerrotaan kutistuneen peräti 40 prosenttia. Pienemmän mallin paino on WiFi-versiossa 469 grammaa.

Kummankin mallin näytössä hyödynnetään ProMotion-näyttöteknologiaa. Sen kerrotaan parantavan erityisesti liiketoistoa, sillä näytön virkistystaajuus on nostettu 120 hertsiin. Myös näytön enimmäiskirkkautta on kasvatettu.

Tablettien 64-bittinen järjestelmäpiiri on päivitetty A10X Fusion -versioon. Sen kuusiytimisen CPU:n ja 12-ytimisen GPU:n tehon luvataan nyt riittävän myös sujuvaan 4K-videoeditointiin. Apple kertoo iPad Pro -malleista löytyvän enemmän potkua kuin suurimmasta osasta nyt myytäviä PC-kannettavia.

Uusien mallien kameraosasto on myös saanut uudistuksen, sillä niiden kerrotaan nyt sisältävän samat etu- ja takakamerat kuin iPhone 7:ssa. Käytössä on siis 12 megapikselin takakamera optisella kuvanvakautuksella. Edestä löytyy seitsemän megapikselin kamera.

Uusien mallien myötä myös käyttöjärjestelmä päivittyy iOS 11 -versioon. Se tarjoaa esimerkiksi uuden sovelluksen tiedostojen käsittelyyn, muokattavan dockin sekä parannuksia sovelluksien yhtäaikaiseen käyttöön. Uutta käyttöjärjestelmäversiota saadaan tosin odottaa syksyyn saakka.

Uudet iPad Pro -mallit ovat jo tilattavissa. Edullisimman 10,5-tuumainen hinta on 749 euroa, jolla saa 64 gigatavuisen WiFi-mallin. Malliston toista ääripäätä edustaa 12,9-tuumainen, 512 gigatavuinen WiFi + Cellular -malli, jonka hinta nousee jo 1399 euroon.