Uusimmat

Applen uutuuspuhelimet myyvät hyvin Japanissa

01.12.2013 18:07 Teemu Hynninen

Applella pyyhkii hyvin Japanissa. Näin voi todeta paikallisen tilastoja ylläpitävän BCN:n julkistamasta listasta, jonka kymmenen kärki on erittäin Apple-painotteinen. BCN jaottelee tilastoissaan eri operaattorivariantit erikseen, joka selittää saman mallin mahdollisen esiintymisen listalla useammin kuin kerran. Niinpä Apple on kaapannut kymmenen kärjestä yhdeksän ensimmäistä sijoitusta. Parhaiten Japanissa myyvä yksittäinen älypuhelin on tällä hetkellä 32 gigatavun muistilla varustettu iPhone 5s, sillä se oli ykkönen jokaisella maan kolmesta suurimmasta operaattorista.

Edullisempi iPhone 5c jää myös Japanissa lippulaivamallin jalkoihin. Se löytyy sijoilta viisi ja kuusi, kun kaikki loput kymmenen kärjessä olevaa Apple-laitetta ovat eri versioita iPhone 5s:stä.

Applen ylivoiman kymmenen kärjessä pystyi rikkomaan ainoastaan kiinalainen ZTE, jonka 202Z-puhelin sijoittui sijalle kymmenen. Ensimmäinen Sonyn puhelin (Xperia Z1) löytyy 12. sijalta ja Samsungin malli (Galaxy S4) sijalta 16. Länsimaissa tunnetuista brändeistä Apple vaikuttaisikin pärjäävän nousevan auringon maassa muita selvästi paremmin.

Tilasto koostuu viikon mittausjaksosta ja kattaa aikajakson 18.11-24.11.

Apple Insider, Apple’s iPhone 5s & 5c take 9 of Japan’s top 10 smartphone sales spots