UUSIMMAT

Connected-älykellon kysyntä yllätti TAG Heuerin

07.12.2015 10:58 | Juha Kokkonen

tagconnected

Perinteinen kellovalmistaja TAG Heuer julkisti vajaa kuukausi sitten ensimmäisen Android Wear -pohjaisen älykellonsa, jonka nimettiin Connectediksi. Kyseisestä TAG Heuerin Carrera-mallistoon perustuvasta laitteesta tuli samalla markkinoiden kallein Android Wear -kello 1350 euron suositushinnallaan. Se ei kuitenkaan tunnu heikentäneen kiinnostusta, sillä Connectedin myynnin kerrotaan lähteneen liikkeelle ryminällä.

Taloussivusto Bloombergin saamien tietojen mukaan TAG Heuer joutuu lisäämään Connectedin tuotantoa lähikuukausina, sillä se on vastaanottanut jo 100 000 tilausta jälleenmyyjiltään ja yhteistyökumppaneiltaan. TAG Heuerin toimitusjohtaja Jean-Claude Biver on vahvistanut Bloombergille, että yrityksenä on tavoitteena nostaa Connectedin valmistusmäärää 1200 kappaleesta 2000 kappaleeseen viikossa. Lisäksi Biver kertoi, että Connectedin myynti verkkokaupoissa on jäädytetty näillä näkymin touko-kesäkuuhun asti, jotta laitteita riittää myytäväksi kivijalkamyymälöihin.

Connectedin suuresta kysynnästä johtuet Biver lupaa, että TAG Heuer julkaisee mallistollisen uusia älykelloja ensi vuoden loppuun tai vuoden 2017 alkuun mennessä. Mallistoon tulee kuulumaan eri tyyppisiä ja materiaalivalinnoiltaan toisistaan poikkeavia malleja. Joistain malleista saattaa löytyä kultaa ja timantteja, Biver paljastaa.

Bloomberg Business, LVMH’s TAG Heuer to Step Up Smartwatch Production to Meet Demand