UUSIMMAT

Demotilan kello paljastaa – Android M:n versionumero on 5.2?

21.07.2015 12:07 | Juha Kokkonen

Google esitteli I/O 2015 -kehittäjätapahtumansa toukokuun lopulla M:ksi kutsutun seuraavan Android-version keskeisimpiä uudistuksia, mutta versionumero ja virallinen koodinimi jäivät syksyllä tapahtuvan virallisen lanseerauksen anniksi. Sekä koodinimestä että versionumerosta on jo liikkunut huhuja, mutta kovin suurta varmuutta niiden suhteen ei ole vielä saatu. Nyt Android M:n viimeisin kehittäjäversio tarjoaa kuitenkin vahvaa vinkkiä lopullisesta versionumerosta.

Android M:n viimeisin build-versio on varustettu uudella kehittäjävalikosta löytyvällä demotilalla, joka on tarkoitettu kuvankappauksien ja tuotekuvien ottamista varten. Demotila siistii käyttöliittymän esittelykelpoiseen kuntoon, eli mm. tyhjentää ilmoitukset, näyttää akun ja WiFi-verkon kuvakkeet täytenä sekä lukitsee kellon tiettyyn aikaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta on juurikin kello, sillä se pysähtyy demotilassa aikaan 05:20.

Täysin varmoja johtopäätöksia ei asiasta kannata toki vielä tehdä, mutta kellonaika vaikuttaisi viittaavan vahvasti versionumeroon 5.2. Versionumeroon viittaava kellonaika saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, mutta mobiililaitteiden ja käyttöjärjestelmien esittelykuvissa kellonaikaa on jo vuosia käytetty viittauksena mm. julkaisupäivämääriin, mallinumeroihin ja versionumeroihin. Android M:n demotilan kellonaika vaikuttaa turhan suurelta sattumalta ollakseen sama järjestyksessä seuraavana tarjolla olevan versionumeron kanssa.

Technodify, Android M Version Number Confirmed To Be 5.2 Not 6.0

Muropaketin uusimmat