UUSIMMAT

Eurooppalaiset teknologiayritykset syyttävät Googlea, Applea sekä Facebookia epäreilusta kilpailusta

13.05.2017 11:44 | | 1

Euroopan komissio on vastaanottanut useita valituksia eurooppalaisilta teknologia-alan yrityksiltä. Valituksissa suuria yhdysvaltalaisia yrityksiä, kuten Googlea, Applea sekä Facebookia, syytetään epäreilusta kilpailusta sekä markkina-aseman väärinkäytöksistä, raportoi Reuters.

Reutersin mukaan eurooppalaiset yritykset kuten Spotify, Rocket Internet sekä Deezer ovat valittaneet muun muassa hakukoneiden sekä sovelluskauppojen omistajien hyödyntävän valta-asemaansa omien tuotteidensa markkinoimiseen. Esimerkkinä markkina-aseman väärinkäytöstä toimi Apple, joka oli estänyt Spotifyä päivittämästä omaa sovellustaan, sillä sovellus olisi kilpaillut Applen oman musiikkisovelluksen kanssa. Euroopan komissio pyrkiikin nyt luomaan yrityksille selkeät pelisäännöt siitä, miten estetään markkina-aseman väärinkäytökset ja yritysten välinen epäreilu kilpailu.

Komission reaktio eurooppalaisten yritysten valituksiin ei miellyttänyt kaikkia osapuolia. Yhdysvaltalaisia, verkossa toimivia teknologia-alan yrityksiä, kuten Googlea sekä Facebookia edustava EDiMA kertoikin olevansa ”pettynyt ja hämmästynyt” komission lausuntoon.

Keskustelu

NILLI NILLI NYYH!

Mikä Eurooppalaisia oikein vaivaa. Jos ulkomaalaiset firmat sikailevat, niin sakkoja ja rangaistuksia, kunnes sikailu loppuu tai lopettavat toiminnat EU:n alueella. Mikrosoftkin sikaili ja sitä rangaistiin ja siltä osin se uskoi silloin ja tuli N versio sekä selainvalinta.

Ei pidä mennä tekemään mitään typeriä sopimuksia, muiden kanssa, jotka estävät lakien säätämisen. Nyt ei onneksi kovin kummosia olla (Jos on, niin ko sopimukset pois tai muuttumaan)..

Muropaketin uusimmat