UUSIMMAT

Galaxy S7:n kamera käyttää Sonyn IMX260-sensoria – Dual Pixel -tarkennustekniikka lainattu järkkäreistä

23.02.2016 02:47 Juha Kokkonen

gs7kamera

Samsung teki uusien Galaxy S7 -malliensa kanssa rohkean vedon ja tiputti kameran resoluutiota 16:sta 12:teen megapikseliin. Samsung ei paljastanut kaikkia kameran yksityiskohtia heti julkaisutiedotteen yhteydessä, mutta julkaisua seuranneen vuorokauden myötä siitä on selvinnyt uusia mielenkiintoisia detaljeja.

Toisin kuin ennakkoon virheellisesti huhuttiin, Samsung ei käytä Galaxy S7 -malleissa omaa BriteCell-sensoriaan, vaan sen sijaan Sonyn valmistamaan Exmor RS IMX260 -sensoria. Kyseessä on 1/2,5 tuuman sensori, jonka kuvapikselit ovat poikkeuksellisen suurikokoisia (1,44 mikrometriä) nykypäivän puhelinkameroiden mittapuulla. Yhdessä markkinoiden valovoimaisimman objektiivin (f1.7) kanssa GS7:n kameran pitäisi ainakin teoriassa olla erittäin hyvä keräämään valoa myös heikoissa valaistusolosuhteissa. Samsungin mukaan GS7-mallien kamera kykenee vastaanottamaan 95 % enemmän valoa, kuin GS6-mallien kamera (objektiivin valovoima +25 %, suuremmat pikselit +56 %).

dualpixel

GS7:n kameran merkittäviin teknisiin uudistuksiin lukeutuu myös Dual Pixel -tekniikka, joka liittyy vaiheentunnistukseen pohjautuvaan automaattitarkennukseen. Vaikka vaiheentunnistusta on käytetty älypuhelinkameroiden tarkennuksen apuna jo parin vuoden ajan, käyttää Galaxy S7:n kamera tekniikan edistyneempää versiota, jota on käytetty aiemmin vain järjestelmäkameroissa ja peilittömissä kompaktikameroissa.

Samsungin mukaan GS7:n kamerasta löytyy vaiheentunnistusdiodi jokaisen kuvapikselin yhteydestä, jonka luvataan tekevän tarkennuksesta selvästi nopeampaa ja luotettavampaa. Samsungin mukaan esimerkiksi Galaxy S6:n kamerassa vain yksi prosentti pikseleistä oli varustettu vaiheentunnistukseen kykenevällä tarkennusominaisuudella ja tyypillisesti älypuhelimissa niiden osuus on alle 5 %.

Odotamme mielenkiinnolla Galaxy S7 -testikappaleiden saapumista TaskuMuron toimistolle, jotta pääsemme pureutumaan käytännön tasolla uuden kameran suorituskykyyn. GS7-testiartikkeli on luvassa näillä näkymin maaliskuun aikana. Ensituntumat uutuuksista voit lukea täältä.

Samsung Newsroom, [In-Depth Look] Setting a New Standard in Mobile Photography: The Camera of the Galaxy S7 and Galaxy S7 edge

SamMobile, Galaxy S7 and Galaxy S7 edge use Sony IMX260 camera sensor, in-house audio chip