Garmin julkisti uuden inReach Messenger -satelliittiviestimen

29.09.2022 10:01 Muropaketin toimitus

Garmin on esitellyt uuden inReach Messenger-satelliittiviestintälaitteen, jossa on maailmanlaajuinen kaksisuuntainen viestintä, sijaintitietojen jako ja SOS-toiminto.

inReach Messenger edustaa mahdollisuutta pitää yhteyttä läheisiin, kun matkapuhelinverkkoa ei ole käytettävissä. Laite mahdollistaa viestinnän satelliittiyhteyden välityksellä joko itsenäisenä laitteena tai pariliitettynä älypuhelimeen uuden Garmin Messenger-sovelluksen kautta. Messenger-sovellus valitsee automaattisesti WiFi-, matkapuhelin- tai satelliittiverkon välillä varmistaakseen, että viestit lähtevät ja tulevat perille.

Hätätilanteessa inReach Messenger pystyy lähettämään SOS-viestin Garmin International Emergency Response Coordination Center -hätäpalveluiden koordinointikeskukseen, josta viesti ohjataan tarvittaessa pelastajille.

inReach Messenger -laitteen akku kestää jopa 28 päivää oletusasetuksilla. Iskunkestävä inReach Messenger mahtuu kämmenelle ja painaa 114 grammaa. Laite kestää myös satunnaista altistumista vedelle yhden metrin syvyyteen saakka jopa 30 minuutin ajan (IPX7).

inReach Messenger on saatavissa nyt suositushintaan 309,00 euroa. Satelliittiominaisuuksien käyttäminen vaatii lisäksi erillisen liittymän.