Google paljasti Suomen tämän vuoden suosituimmat YouTube-videot – Huumori pitää pintansa ja suosituimman musiikkivideon esittäjäkään ei yllätä

01.12.2022 12:31 Muropaketin toimitus

YouTuben suomalaisia käyttäjiä ovat tänä vuonna kiinnostaneet ainakin huumori ja vertaistuki. Suosituimpia videoita on katsottu yhteensä lähes 200 miljoonaa kertaa. Vuoden suosituin musiikkivideo on ollut JVG:n Amatimies.

Tänä vuonna listan valloittivat kotimaiset sisällöntuottajat, jotka ovat löytäneet oman yleisönsä tehtyään sisältöä YouTubeen jo pitkään. Suosituimpien videoiden joukossa oli kotimaista huumoria, testejä ja kokemusten jakamista. Listalle nousivat muun muassa Ihan Just Imus -kolmikon jäätelötesti, Roni Backin työpäivä ruokakaupassa, Daniel Aholan ”Piilohippa” ja Lakon ”Älä naura haaste”. Kymmenen kärkeen nousi myös tubettaja Mandimain video synnytyksestä.

Google kertoo tiedotteessaan myös, että YouTuben videosisältöä katsotaan yhä enemmän kodin isolta televisioruudulta, ja suomalaiset katsovatkin keskimäärin 35 minuuttia YouTubea joka päivä.

Googlen markkinoinnista Suomessa vastaava Sami Kankkunen kertoo, että YouTubessa eri aiheiden ympärille syntyy yhteisöjä.

“Osa yhteisöistä on kotimaisia, osa kansainvälisiä, ja maailmanlaajuisella tasolla kapeidenkin kiinnostuksen kohteiden ympärille syntyy yllättävän suuria yhteisöjä”, Kankkunen sanoo.

“Myös vertaistuen löytäminen ja kokemusten jakaminen ovat tärkeitä aiheita YouTubessa, minkä osoittaa esimerkiksi Mandimain raskauteen liittyvän videosarjan suosio. Tämän sarjan synnytyksestä kertova video nousi top 10 listalle”, Kankkunen jatkaa.

Maailmalla suosituimmissa videoissa korostuvat myös eri videoformaatit ja Shorts-lyhytvideot. Eniten seuraajamääriään kasvattavatkin tekijät, jotka luovat videoita eri muodoissa ja tavoittavat yleisönsä eri alustoilla.

“Suomalaisiin vetoaa huumori ja kepeät testit ja haasteet, ja erityisesti suomalainen sisältö. Tubettajat tuntevat oman yhteisönsä ja onnistuvat tekemään sitouttavaa sisältöä juuri heille. Toisaalta ajankohtaiset suuret uutiset tuovat YouTubeen uusia käyttäjiä etsimään lisätietoa”, Kankkunen kertoo.

Vuoden suosituin musiikkivideo oli JVG:n Amatimies. YouTubessa uransa aloittanut Portion Boys oli listalla kahdella musiikkivideollaan sekä Emma-gaalan Vauhti kiihtyy -esiintymisellään.

Suomen suosituimmat videot top 9:

 1. Testataan kaupan kaikki jäätelöt! – Iha Just Imus
 2. Olin päivän töissä ruokakaupassa! (OIKEISSA TÖISSÄ)Roni Back
 3. KOKO SUOMEN LAAJUINEN PIILOHIPPA 1000€ EUROSTA!! ft. ALHA, ARA, Lotta Toivonen, Nikita TouvikeDaniel Ahola
 4. ÄLÄ NAURA HAASTE (100% mahdoton)Lakko
 5. Suomalainen mies lääkärissä – Justimusfilms
 6. so long nerdsTechnoblade
 7. Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bombGuardian News
 8. REHELLINEN SYNNYTYSVIDEO – Mandimai
 9. Yötä Karkkikaupassa! – Herbalisti

Suomen suosituimmat musiikkivideot top-3:

 1. JVG – Amatimies (Virallinen musiikkivideo)Knight Rydazz
 2. Ram pam pamBESS – Topic
 3. Portion Boys – Elämän ABC (MUSIIKKIVIDEO)Portion Boys Official