Google Play Protect varoittaa OnePlus 3 -mallien käyttäjiä FactoryMode-sovelluksesta

02.01.2018 16:27 | Muropaketin toimitus

Google Play Protectin mukaan OnePlus 3 ja OnePlus 3T -mallien sisältämä FactoryMode on haitallinen ja se tulisi poistaa.

Google Play Protect on lähettänyt varoituksia Oxygen OS 5.0.1 -versioon päivitettyjen OnePlus 3 ja OnePlus 3T -älypuhelimien omistajille laitteiden sisältämästä FactoryMode-sovelluksesta. FactoryMode on valmistajan esiasentama sovellus, jota käytetään laitteiden testaamiseen sen jälkeen kun ne valmistuvat tuotantolinjalta. FactoryModea voidaan käyttää myös OnePlus-laitteiden vikojen korjaamiseen, mikäli OnePlus 3 lähetetään takaisin huoltoon.

Android Authorityn mukaan aiemmin EngineeringMode-nimellä tunnetusta FactoryModesta löytyi marraskuussa vakava tietoturva-aukko, jonka myötä sovelluksen kautta oli mahdollista hankkia root-tason käyttöoikeudet. Vika on sittemmin paikattu.

Vielä tässä vaiheessa ei ole varmuutta siitä, miksi Google Play Protect pitää FactoryModea vaarallisena. Halutessaan sovelluksen voi kuitenkin huoletta poistaa käytöstä, eikä se vaikuta älypuhelimen tavalliseen toimintaan.