HTC julkaisi One ME:n, toimitusjohtaja paljasti yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia

04.06.2015 23:50 | Petrus Laine

HTC:n One M9 on ollut myyntimääriltään selvä pettymys. Monien Taskumuronkin lukijoiden mielestä sen suurimpia ongelmia ovat ulkonäköä myöden vähäiset uudistukset edeltäjiinsä verrattuna.

Muutosta on kuitenkin luvassa, sillä HTC:n toimitusjohtaja Cher Wang on kertonut yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista sijoittajilleen. Wangin mukaan yhtiö tulee julkaisemaan uuden vetonaulan vielä kuluvan vuoden lokakuussa. Toistaiseksi on epäselvää, mihin markkinasegmenttiin vetonaulaksi suunniteltu puhelin tulee sijoittumaan, mutta sen ei uskota syrjäyttävän One M9:iä markkinoilta. Wang lisäsi myös, että yhtiön ensi vuoden lippulaivapuhelin tulee olemaan täysin uudelleen suunniteltu ja sisältävän useita innovatiivisia ominaisuuksia.

HTC on lisäksi julkaissut Kiinassa One ME -mallin. One ME on maailman ensimmäinen MediaTek Helio X10 -järjestelmäpiiriä käyttävä puhelin. Helio X10 -järjestelmäpiirissä on käytössä yhteensä kahdeksan Cortex-A53-prosessoriydintä kahteen ryppääseen jaettuna, sekä PowerVR:n G6200-grafiikkaohjain. One ME:n näyttö on kooltaan 5,2-tuumainen ja se tukee 2560×1440- eli QHD-resoluutiota.

Varsin tutulta näyttävä puhelin yhdistelee itseensä One E9+:n ja One M9+:n ominaisuuksia, kuten polykarbonaatista valmistetut kuoret ja sormenjälkilukijan. Mukana on myös BoomSound-kaiuttimet Dolbyn äänenparannustekniikalla, LTE-tuki ja kaksi SIM-korttipaikkaa. Toistaiseksi vaikuttaa siltä, ettei One ME:tä tulla näkemään myynnissä Aasian ulkopuolella.

PhoneArena, HTC CEO: a ’hero’ phone arriving in October, next flagship to be completely redesigned

PhoneArena, HTC One ME officially announced as the world’s first smartphone powered by MediaTek’s Helio X10 processor