Uusimmat

Huawein uudet Watch 4 -älykellot myyntiin myös Suomessa – uutuutena eSIM-ominaisuus

08.06.2023 10:06 Muropaketin toimitus

Huawein uusissa Watch 4 -älykelloissa on kehittynyt valikoima terveystoimintoja sekä nyt myös eSIM-yhteydet ensimmäistä kertaa valmistajan mallistossa. Watch 4 -kellojen ennakkomyynti Suomessa alkaa 8. kesäkuuta.

Huawein Watch 4- ja Watch 4 Pro -älykellojen terveystoimintoihin lukeutuvat esimerkiksi EKG-toiminto, 8-kanavainen optinen sykeanturi, TruSeen 5.0+ -sykemittausjärjestelmä ja rytmihäiriöiden PPG-analysointi. Näiden teknologioiden yhdistelmä mahdollistaa useiden sydämen terveydestä kertovien tekijöiden seurannan ja voi varoittaa käyttäjää etukäteen sydämen terveysriskeistä.

Watch 4 -kelloissa on myös uusi Respiratory Check -toiminto. Erityinen algoritmi analysoi keuhkojen hyvinvointia esimerkiksi hengitystiheyden, SpO2-tulosten ja yskän äänien avulla sekä tietoa tupakoinnista tai ilmansaasteista hyödyntäen.

Watch 4 -kelloissa on myös jokapäiväiseen terveyden seurantaa tarkoitettu toiminto, jossa mitataan seitsemää osatekijää samanaikaisesti. Perinteisten mittausten, kuten sykkeen ja happisaturaation, lisäksi joukkoon lukeutuvat EKG, valtimon jäykkyydentunnistus, stressitasot, ihon lämpötila ja keuhkojen toiminta. Health Glance- ja Health Trends -toiminnoilla käyttäjä saa yleiskatsauksen mittauksiin ja hyvinvointiinsa.

Kuntoiluun on yli 100 harjoittelutilaa, mukaan lukien suosituimmat lajit, kuten juoksu, pyöräily ja uinti. Watch 4 -kellot kestävät suolavettä, lämpötilanvaihteluita sekä iskuja.

Watch 4 -sarjan älykelloissa on myös päivitetty käyttöliittymä, joka lehtimäinen asettelu tekee tietojen selauksesta ja sovellusten valitsemisesta helpompaa. eSIM-yhteensopivuus mahdollistaa itsenäiset puhelut ja viestit. Varustukseen kuuluu myös Huawein ensimmäinen kelloille tarkoitettu karttasovellus, Petal Maps Watch Edition, jolla navigointi onnistuu ilman puhelinta.

Watch 4 Pro -kellomallin akunkesto on keskivertokäytössä ja Standard-tilassa 4,5 päivää. Watch 4 -kellomallin akunkesto taas on keskivertokäytössä ja Standard-tilassa kolme päivää. Mahdollisimman pitkää akunkestoa kaipaavat voivat vaihtaa Ultra-long Battery Life -tilaan, jolla Watch 4 Pro- ja Watch 4 -kellomallien akunkestot nousevat 21 ja 14 päivään. Virransäästötilassa esimerkiksi urheilutila ja terveyden seuranta ovat edelleen käytettävissä.

Watch 4 Pro on valmistettu ilmailuteollisuuden tasoisesta titaanista ja se on saatavana tummalla nahkarannekkeella.

Watch 4 on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kellon mukana tulee musta fluoroelastomeeriranneke.

Molemmissa malleissa on 1,5-tuumainen LTPO-näyttö (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), tuki vapaasukellukselle jopa 30 metrin syvyyteen, 5 ATM vedenpitävyysluokitus uidessa sekä IP68-luokitus.

Huawei Watch 4 -älykellot tulevat Suomessa ennakkomyyntiin torstaina 8. kesäkuuta. Kauppojen hyllyille laitteet laskeutuvat 22. kesäkuuta. Watch 4 -mallin suositushinta on 449 euroa ja Watch 4 Pro -mallin suositushinta on 549 euroa.