Huhu: HTC:n Petra-koodinimellinen älyranneke ei ole sidottu Androidiin

11.02.2015 19:14 | Petrus Laine

Useista mobiilimaailman vuodoistaan tuttu Upleaks on julkaissut uusia tietoja HTC:n tulevasta puettavasta älylaitteesta. Aiemmin HTC:n on oletettu tuovan markkinoille älykellon, mutta Upleaksin mukaan kyseessä on pikemminkin älyranneke.

Upleaksin mukaan Petra-koodinimellinen ranneke käyttää STMicroelectronicsin STM32L151-mikrokontrolleria, joka sisältää Cortex-M3-prosessoriytimen. Käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan monen olettaman Android Wearin sijasta HTC:n itse kehittämä reaaliaikainen käyttöjärjestelmä (RTOS, Real-time Operating System). Älyranneke on Upleaksin mukaan varustettu 1,8-tuumaisella 32×160-resoluutioon kykenevällä taipuvalla PMOLED-näytöllä. Sen kerrotaan tukevan Bluetooth-yhteyksiä ja GPS-paikannusta ja akun luvataan kestävän yli kolme päivää.

HTC Petran kerrotaan läpäisevän MIL-STD-810-testit ja olevan IP57-luokituksella veden ja pölyn kestävä. Ominaisuuksiksi Upleaks listaa herätyskellon, ajastimen, sekuntikellon, älypuhelimen kameran ja musiikkisoittimen etähallinnan, sääraportin, puhelimen ilmoitusten ja kalenteritapahtumien näyttämisen sekä unen ja urheilusuoritusten analysoinnin.

HTC Petran kerrotaan olevan yhteensopiva Androidin (4.4 tai uudempi) ja iOS:n (7.0 tai uudempi) kanssa. Se tulee saataville maailmanlaajuisesti kolmessa eri koossa (S, M ja L) ja värivaihtoehdoiksi kerrotaan sinivihreä & limetinvihreä ja musta & siniharmaa. HTC Petran julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Upleaks, HTC’s first Wearable PETRA

Muropaketin uusimmat