Huhu: Samsung tuo ensi vuonna markkinoille 5 huippupuhelinta

13.05.2016 15:50 Pekko Lainiala

galaxy-s7-molemmat-3

Samsung julkaisi aiemmin tänä vuonna Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -lippulaivamallit, loppuvuodelle puolestaan odotetaan Galaxy Note 6:n julkaisua. Samsung-uutisointiin keskittyvä SamMobile onkin nyt hypännyt jo yli tulevan Note-julkaisun ja keskittyy vuoteen 2017.

Alun perin Weibosta peräisin olevat huhut kertovat, että Samsung toisi ensi vuonna markkinoille jopa viisi eri lippulaivamallia. Mukaan mahtuisivat tämän vuoden kaltaisesti Galaxy S8 ja sen edge-variantti sekä Galaxy Note 7. Uusina lisäyksinä laitekattaukseen odotetaan Note 7 edgeä sekä Galaxy X:ää, joka olisi jo pitkään huhuttu taitettava älypuhelin. Aiemmin Project Valleyna tunnetusta taitettavasta puhelimesta on jo aiemmin tänä vuonna kuultu huhuja, jotka ovat veikanneet ensi vuodelle sijoittuvaa julkaisuajankohtaa.

Uutena tietona huhut kertovat, että Galaxy X:n taitettavuus ei olisi sen ainoa erikoisominaisuus, sillä myös näytön resoluution huhutaan olevan hurjaa luokkaa; 4K-tasoa esimerkiksi Sony Xperia Z5 Premiumin tavoin. Taitettavan puhelimen ohella Samsungin patentti vihjasi muutama kuukausi sitten auki rullattavan puhelimen kehittämisestä.