Uusimmat

Huhu: Samsungilta seuraavaksi Note 7 – hyppy yhden numeron yli

26.05.2016 09:43 Pekko Lainiala

Samsung Galaxy Note5

Samsung-uutisointiin keskittyvä SamMobile kertoo, että Galaxy Note5:n seuraajaa tultaisiin kutsumaan nimellä Galaxy Note 7, Note 6:n sijasta. Sivusto perustaa väitteensä luotettavaan korealaiseen lähteeseen.

Numero kuuden jättäminen väliin on sinänsä perusteltava veto, koska näin toimittaessa numerointi on yhtenäisempää ja yksinkertaisempaa, kun otetaan huomioon vuoden alussa julkaistut Galaxy S7 -mallit. Suomalaisnäkökulmasta on myös mielenkiintoista nähdä, jätetäänkö myös Note 7:n tapauksessa laite tuomatta kaikille markkina-alueille (mukaan lukien Suomi).

Uuden Galaxy Note -mallin ympärillä pyörineet huhut ovat aiemmin otaksuneet, että luvassa olisi esimerkiksi S7 edge -puhelimesta tutut kaarevat näytön reunat. Nähtäväksi jää, onko luvassa esimerkiksi kaksi eri varianttia vai onko ainoa julkistettava puhelin ”Galaxy Note 7 edge”. Note5 esiteltiin 13. elokuuta viime vuonna, joten SamMobile uskoo myös Note 7:n tapauksessa elokuiseen julkistukseen, mutta väläyttää ajatuksena aikaisempaa julkistusta varaslähdön saamiseksi Applen iPhone 7 -julkistukseen nähden.