UUSIMMAT

JingDong lähtee aggressiivisesti mukaan tablettikisaan

30.12.2016 08:57 Muropaketin toimitus

Kiinan toisiksi suurin verkkokauppa JingDong eli JD.com on länsimaissa vielä kovin tuntematon. Hauskasti nimetty, JingDongin yhteistyössä Iflytekin kanssa suunniteltu LingLong DingDong -älykaiutin nosti sen kuitenkin tänä vuonna monien tietoisuuteen. DingDong pyrkii nappaamaan osansa Amazon Alexan ja Google Homen luomasta älykaiutinmarkkinasta.

Nyt JD on Gizmochinan mukaan julkistanut oman tuotteen jo valmiimpaan tuotesegmenttiin eli tabletteihin. Vaikka monet povaavatkin koko tablettigenren kuolemaa yhä suurempien puhelinten vallattessa käyttäjien taskuja, on JD:llä vielä luottoa uusien pelureiden markkinoille mahtumiseen. Aseinaan taistoon markkinaosuuksista JD käy hyvin aggressiivisella hinnoittelulla tuotteen ominaisuuksiin nähden.

JDtab-nimellä myytävä tabletti on jälleen kerran yhteistyön tulos. Kumppaneiksi JingDong kertoo jo hieman täkäläisittäinkin tunnetummat Meizun, Harman Kardonin, FoxConnin ja LeEcon. Meizun panos projektiin on sen oma Android-versio, Flyme OS. Harman Kardon on luonnollisesti vastannut tabletin kaiutinsuunnittelusta, ja FoxConn vastaa laitteen varsinaisesta valmistuksesta. LeEco tarjoaa ostajille vuoden ilmaisen VIP-jäsenyyden LeEcon musiikki- ja videopalveluihin.

JDtabin runko on CNC-koneistettua alumiinia. Sen näyttö on 7,85 -tuumainen 2048 x 1536 -resoluutiolla. Pikselitiheydeksi muodostuu siis 325 pikseliä tuumalle.

Prosessorista JD kertoo pelkästään sen olevan kahden gigahertsin kellotaajuudella käyvä neliydinmalli. Muistia tabletissa on 4 gigatavua, ja tallennustilaa 64 gigatavua. Takakameran 8 megapikselin kennoa avustaa led-salama, ja selfie-kuvausta varten etupuolella on 5 megapikselin kenno. Akusta löytyy milliampeeritunteja peräti 6200.

Hintaa laitteella on 1499 yuania eli noin 205 euroa. Tabletti on nyt ennakkotilattavissa nyt JD.comin sivuilta.