Kiinasta tehokas älypuhelinuutuus: Le Pro 3 vaikuttavilla ominaisuuksilla

21.09.2016 20:00 Pekko Lainiala

LeEco Le Pro 3

Kiinalaisvalmistaja LeEco on tullut aiemmin tutuksi muun muassa ensimmäisen Snapdragon 820 -järjestelmäpiirillisen puhelimen valmistajana. Nyt Kiinasta kajahtaa jälleen, sillä yhtiö on esitellyt tänään LeEco Le Pro 3:n, joka on jo muutamia kuukausia ollut kiinapuhelimista kiinnostuneiden huulilla erinäisten vuototietojen ansiosta. Uuteen Snapdragon 821 -piiriin pohjautuva puhelin on jälleen ensimmäisten joukossa, mutta ei kuitenkaan ensimmäinen uudella järjestelmäpiirillä valmistettava puhelin (ainakin Asuksen ZenFone Deluxe Special ehti ensin).

Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin ohella ominaisuuslistalle ovat päätyneet muun muassa sormenjälkitunnistin, metallinen rakenne, USB Type C -liitin, 5,5-tuumainen IPS LCD -näyttö 1920×1080-resoluutiolla, stereokaiuttimet, korttipaikat kahdelle nanoSIM-kortille sekä 16 ja 8 megapikselin kamerat. Kokoa laitteelta löytyy 151,4 x 73,9 x 7,5 millimetriä ja painoa 175 grammaa. MicroSD-korttipaikkaa tai 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei ole sijoitettu laitteen kyljille laisinkaan.

Akku on kapasiteetiltaan reilut 4070 mAh ja puhelin tukee Qualcomm Quick Charge 2.0 -latausta, jonka avustuksella valmistaja lupaa 30 minuutin latauksella 50 % akkuvarauksen nousun. Värivaihtoja on neljä: kulta, ruusukulta, hopea ja harmaa. Käyttöjärjestelmän virkaa hoitaa Android 6.0.1 Marshmallow, joka on kuorrutettu LeEcon omalla EUI 5.8 -käyttöliittymällä. Laitteesta tuodaan markkinoille neljä eri varianttia, jotka eroavat toisistaan RAM-muistin ja tallennustilan määrillä:

  • 32 Gt tallennustila + 4 Gt RAM
  • 64 Gt tallennustila + 4 Gt RAM
  • 64 Gt tallennustila + 6 Gt RAM
  • 128 Gt tallennustila + 6 Gt RAM

Aiemmin huhuissa pyörinyttä 8 gigatavun RAM-muistilla varustettua varianttia ei ainakaan toistaiseksi nähty julkistuksen yhteydessä.

Puhelimen ennakkotilaukset ovat alkaneet tänään ja varsinainen myynti aloitetaan 28.9. Kiinnostuneet suomalaisostajat joutuvat pienempien kiinalaisvalmistajien puhelimille ominaisesti turvautumaan vaihtoehtoisiin jakelukanaviin ja samalla varautumaan kalliimpaan hintatasoon sekä mahdollisiin veroihin ulkomailta tilattaessa. Eri varianttien hinnat ovat euroiksi käännettynä noin 240 – 400 euron luokkaa.

LeEcon puhelinjulkistuksesta raportoi muun muassa GizmoChina.